Ontdek Oprechte Muziek!

Nieuws: Crossing Border 2011 opent in kerststemming!

« Recensie: Emika – Emika | Audio: The Bent Moustache – Pastures New Season Turn »

Niemand minder dan Tom Smith (Editors) en Andy Burrows (Razorlight) openen op 17 november 2011 de 18e editie van het Crossing Border festival! Het duo maakt muziek geïnspireerd op kerstmuziek van vroeger. Een passie die de heren dus samenbrengt, maar ook aan het werk zet. Om de release van hun debuutalbum ‘Funny Looking Angels’ kracht bij te zetten toeren de twee door Europa. Slechts een select aantal plaatsen wordt aangedaan. In Nederland valt de eer aan Crossing Border waar het duo optreedt in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Imposante Line-up

Behoeft Crossing Border nog introductie? Nou vooruit dan, ere wie ere toekomt… Sinds 1993 wordt in Den Haag Crossing Border georganiseerd. Dit jaar van 16 tot en met 19 november. Bezoekers kunnen van meerdere disciplines kunnen genieten; Literatuur, film en beeldende kunst hebben een centrale plek. Niet op de laatste plaats staat muziek! Crossing Border slaagt er elk jaar weer in aansprekende, internationaal vermaarde acts te programmeren.

De line-up van 2011 is imposant te noemen, met veel muzikanten die trouwe Ekaya lezers bekend voor zullen komen. Om maar eens wat te noemen: Other Lives, dEUS, Dry the River, Josh T. Pearson, Lanterns On The Lake, Lost In The Trees… Het zijn maar een paar van de grootheden die op de vrijdagavond te bewonderen zijn.

Op zaterdag worden de bezoekers getrakteerd op acts als Jonathan Wilson, Patrick Wolf Spinvis, Wye Oak, en The Low Anthem

Ekaya doet verslag!

Crossing Border stond al lange tijd op het verlanglijstje van Ekaya om verslag van te doen. En guess what… Dit jaar gaat het gebeuren! Het zal nog een hele opgave worden om een keuze te maken uit alle schoons om te recenseren, maar we zijn er klaar voor! Natuurlijk houden we je ook op de hoogte zodra er nieuws is omtrent Crossing Border.

Wil jij ook bij Crossing Border 2011 zijn? Haast je dan. Op het moment van dit schrijven is de vrijdag al helemaal uitverkocht. Daar kom je alleen nog als je een passe partout koopt. Voor de donderdag (met Smith en Burrows) en de zaterdag zijn nog wel kaarten beschikbaar. Check de website van Crossing Border!

« Recensie: Emika – Emika | Audio: The Bent Moustache – Pastures New Season Turn »