Ontdek Oprechte Muziek!

Review: You Me At Six – Hold Me Down

« Review: The Unisex – Firesoul | Review: Tocotronic – Schall Und Wahn »

Mijn eerste indruk van ‘Hold Me Down’, het nieuwe album van You Me At Six was: “Fijn, ouderwets de beuk d’r in!” Ik verwachtte bepaald geen gevoelige indie, maar wel recht toe recht aan rock. Rock van het soort om hard mee te schreeuwen als er niemand bij je in de auto zit. ‘Hold Me Down’ maakt die verwachting waar.

Jammer is het, en dat kan aan mij liggen, dat ik beuken en meezingen na tien minuten niet meer heel erg leuk vind. Tja, daar zit je dan met je netjes aangeschafte You Me At Six album. Deze jongens kunnen niet anders dan musiceren met flink veel power.

Goed, You Me At Six houdt zich aan de ongeschreven wetten van de rock dat elk album ook iets van een ballad moet hebben. Dat uit zich op Hold Me Down in een nummer met hard-zacht contrast ‘Liquid Confidence’. Het echte meer emotionele werk vinden we terug in de afsluiter van het album ‘Fireworks’.

En dan valt er ineens niet zo veel meer te zeggen…

‘Hold Me Down’ is zo’n album waar niks op aan te merken valt, behalve dan dat het nou niet echt een toonbeeld is van originaliteit. Ik denk dat er sinds de jaren ’90 honderden soortgelijke albums zijn uitgebracht. Allemaal even glad geproduceerd, allemaal even stevig in de gitaren, allemaal met dezelfde opzwepende drums.

Het enige wat ik aan You Me At Six opvallend vind, is dat ze uit Engeland komen en niet uit de Verenigde staten, de thuisbasis van gelikte rockbands als bijvoorbeeld Train of… Doet het er toe?

Soit: Niet teleurstellend maar ook zeker niet imponerend.

Deze band wil liever geen gratis promotie middels een embedded youtube video. Daarom helaas geen officiele clip…

« Review: The Unisex – Firesoul | Review: Tocotronic – Schall Und Wahn »