Ontdek Oprechte Muziek!

Review: U2 – No Line On The Horizon

« Review: Yuksek – Away From The Sea | The Prodigy – Invaders Must Die »

Een nieuw album van U2, dat staat garant voor heel veel media aandacht. Daar hoeft het niet eens een goed album voor te zijn. U2 is namelijk een band waar zelfs de jongens van Coldplay een diepe buiging voor maken. Een fenomeen waar niemand om heen kan. Een fenomeen waar je, als je dat zou willen, je niet tegen kunt verzetten. U2 staat sinds de jaren tachtig flink in de spotlights en zal dit blijven, lang nadat de band gestopt is.

‘No Line On The Horizon’ is het twaalfde studio album van U2. Een album dat, sociaal bewogen als Bono en consorten zijn, gaat over de staat van onze planeet. Let wel, bekeken vanuit de ogen van de slachtoffers van alles wat er op dit moment mis is. De grootste band ter wereld weet goed de vinger op de zere plek te leggen. Verwacht dus geen feel good nummer als ‘Beautifull Day’ op dit album.

Wat je wel mag verwachten is die typische sound die U2 heeft, vooral gekleurd door het gitaarspel van The Edge. Over het algemeen redelijk braaf, in het nummer ‘Get On Your Boots’ behoorlijk edgy. Een nummer wat het goed zou doen als soundtrack voor een actiefilm. Horen we in de verte ook wat Muse terug? Ik durf het eigenlijk niet te zeggen.

Zou een band als U2 zich nu en dan laten inspireren door andere bands? Ergens mag je hopen van wel, hoe anders zorg je er voor dat ook je twaalfde album interessant is? Dat je geen karikatuur van jezelf wordt? Laten we wel wezen, dit album is bepaalt niet verrassend. Aan de andere kant, er is voldoende materiaal om aandachtig naar te luisteren. Saai is ‘No Line On The Horizon’ zeker niet.

U2 blijft op dit album trouw aan zijn eigen sound en karakter. Geen gekke dingen dus. Goed voor minimaal drie hits en fenomenale verkoopcijfers. Goed ook voor wat aandacht voor de misstanden die onze wereld rijk is. Goed voor de talloze fans die U2 overal op de globe heeft.

Een ding staat namelijk als een paal boven water, U2 fans zullen zeer tevreden zijn met dit album. Nee het is niet vernieuwend, het is ook niet spectaculair, het is U2! En U2, dat is eigenlijk een genre op zich. Het enige vergelijkingsmateriaal voor U2 komt van U2 zelf. OK, op dit album kun je, voor een heel klein stukje, de vergelijking maken met Muse. Maar waarom zou je dat willen?

Goed album.

Koop No Line On The Horizon via Amazon!

« Review: Yuksek – Away From The Sea | The Prodigy – Invaders Must Die »