Ontdek Oprechte Muziek!

Tortoise – Beacons of Ancestorship

« Geert Docter – Westerpark | Reverend The Makers – A French Kiss In The Chaos »

Artiest: Tortoise

Album: Beacons of Ancestorship

Genre: Indie

Release: 2009

Label: Thrill Jockey

Recensent: Reem

Waardering: 4/5

Koop Beacons Of Ancestorship

Wat een geluk, ik mocht mij verdiepen in Tortoise’s nieuwe plaat ‘Beacons of Ancestorship’! Nu ja ‘verdiepen’? ‘Ondergedompeld worden in’ is een betere omschrijving. “Wow, heftige shizzle”, zoals een knetterstonede Snoop Dog in een coffeeshop te Amsterdam zou kunnen zeggen.

Tortoise is al een hele tijd een instituut van post-rock grootsheid voor een hele groep mensen. Ik sluit mij nu graag aan bij die bewondering. Voor hun doen hebben de mannen een toegankelijk plaat gemaakt. Wat voor hun toegankelijk is, veroorzaakt bij mij wellicht precies de juiste mate van verwondering .

De muziek is, zoals meestal bij Tortoise, ontzettend afwisselend. Het gebruik van muzikale invloeden is meesterlijk: jazz-rock, wereldmuziek, scheurende gitaren, ik herken hier en daar dance en ambient. Het is fenomenaal wat hier gebeurt!

Het is wel zo dat wat mij betreft vooral de eerste helft van het album sensationeel is. Daarna zakt het in wordt het wat gezapiger. Toppers zijn wel het openingsnummer ‘High Class Slim Came Floatin’ in’ en ‘Gigantes’.

Tortoise heeft grote invloed gehad op bands als Mogwai, Tristeza en Explosions in the Sky. Volgens mij moet het geweldig zijn deze muzikale veteranen te aanschouwen. Misschien zijn er nog kaarten voor hun optreden 17 augustus in de Melkweg?

« Geert Docter – Westerpark | Reverend The Makers – A French Kiss In The Chaos »