Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Tom Musca – Lucifer My Love

« These United States – Everything Touches Everything | Girl in a Coma – Trio B.C. »

In 2005 debuteerde de Nederlandse singer/songwriter Tom Musca met het album ‘A Thousand Lives’. Een album dat met destijds met lovende recensies werd ontvangen. Een tweede album kon dan ook niet uitblijven. Op 5 oktober 2009 is het de beurt aan ‘Lucifer My Love’ om vriend en vijand versteld te laten staan.

Duivel

‘Lucifer My Love’ is bepaald geen lichte kost. Tom Musca stelt zichzelf met dit album ten doel de duivel te ontmaskeren. Hij wil hem zien als een gevallen engel die oorspronkelijk goed is. Daarbij is het album nogal persoonlijk, het is Tom Musca’s poging zich te verzoenen met het lot, de lichte en de donkere kanten van het leven.

Hoe ontmasker je de duivel? In het geval van Tom Musca met een indrukwekkend stemgeluid en zeer begaafd gitaarspel. Hij wordt op dit album bijgestaan door drummer PiMBa. De samenwerking levert een intens album op. Die intensiteit leidt soms tot grote hoogten. De schoonheid van ‘Lucifer My Love’ stijgt moeiteloos boven de Nederlandse polder uit en lijkt soms niet van deze wereld. Hier zijn andere krachten aan het werk.

Kippenvel

‘Lucifer My Love’ is dynamisch. Het ene moment is het ingetogen, het volgende wordt de muziek door Lucifer hoogstpersoonlijk aangewakkerd. Tom Musca weet je kippenvel te bezorgen om je vervolgens in slaap te wiegen. Het is onmogelijk dit album emotieloos aan te horen. Dat komt door een manier van musiceren die in de eerste plaats recht uit het hart komt. Daarbij is dit album een verhaal op zich. Een meeslepend verhaal over de plek van de mens op deze wereld.

Het is de vraag of er zoiets als een duivel bestaat. Indien dat het geval is dan mogen we hem een klein beetje dankbaar zijn. Was hij in het verleden een grote inspiratiebron van grote kunstenaars als bijvoorbeeld Jheronimus Bosch, tegenwoordig maakt hij ons blij als dankbaar onderwerp van Tom Musca. Ga deze man zien en ervaar het zelf!

« These United States – Everything Touches Everything | Girl in a Coma – Trio B.C. »