Review: The Whitest Boy Alive – Rules

Artiest: naam artiest

Album: album titel

Genre: Indie Funk

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Rules via Amazon

Uit het hippe Berlijn komt het viertal ‘The Whitest Boy Alive‘. Je kende ze misschien al van hun uit 2006 stammende album ‘Dreams’. Wel nu, de opvolger is daar: ‘Rules‘. Ontstond ‘Dreams’ in de studio en was het voor live optredens iets minder geschikt, ‘Rules’ is ontstaan door het live spelen van nummers.

Het album ontbeert het, in tegenstelling tot zijn voorganger, aan al te veel geluidseffecten. Naar het schijnt is het in een sessie opgenomen. Dat resulteert in een heel eerlijk en open album. Af en toe lijkt het alsof de producer het allemaal wel prima vond en er niet tussen is gekomen.

Dat is natuurlijk niet het geval, dit album zit namelijk wel degelijk heel weloverwogen in elkaar. Het lijkt alleen door zijn wat minimalistische inslag en wel heel erg aanwezige baslijn eerder een demo dan een album anno 2009. Begrijp me niet verkeerd, de opnames zijn helder, kennen geen ruis of iets dergelijks. Toch, er is hier sprake van een sound die charmant eenvoudig aan doet.

‘Rules’ bevat muziek die duidelijk is geïnspireerd op de dance. Vandaar die volop aanwezige, niet te missen baspartij. Over het algemeen ligt het tempo wel aanmerkelijk lager dan op de gemiddelde dance plaat. Dat maakt de nummers van The Whitest Boy nu en dan uitermate chill.

Nummers die iets meer tempo hebben kenmerken zich door een enorm gehalte aan coolness. The Whitest Boy Alive bewijst met het album ‘Rules’ een band te zijn bij uitstek voo de hippe vogels onder ons. Dat bedoelen ik overigens zonder enige spot. Daar is ‘Rules’ veel te transparant voor. What you here is what you get

the whitest boy alive 1517 street concert ic berlin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *