Ontdek Oprechte Muziek!

The Secret Machines – Secret Machines

« Recensie: Snow Patrol – A Hundred Million Suns | The Fireman – Electric Arguments »

Artiest: The Secret Machines

Album: Secret Machines

Genre: Psychedelische Rock

Release: 2008

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Secret Machines via Amazon

The Secret Machines komen oorspronkelijk uit Dallas, Texas. Enige tijd geleden besloten ze te verkassen richting New York City. Die stap heeft ze zeker goed gedaan want hun inmiddels derde album mag er zijn!

Hoe meer je van dit album hoort, hoe meer je denkt: “Wauw, dit lijkt welhaast een nieuwe Pink Floyd!” Daar heeft het dan ook alle kenmerken van. ‘Secret Machines’ is pompeus en psychedelisch. Plus het gevoel dat ‘Secret Machines’ onderdeel lijkt te zijn van ‘een groter plan’ waarvan jij deelgenoot wordt gemaakt. Een nieuwe wereld orde, iets dergelijks.

Het begint allemaal er lekker uptempo, in vergelijking met de rest van het album, met ‘Atomic Heels’. Dit is een van de twee nummers die korter dan vier minuten duren. Samen met nummer twee, ‘Last Believer, Drop Dead’ is het het meest toegankelijke werk op dit album.

En dan komt het nummer ‘Have I Run Out’. En dat is dan ook direct waar de vergelijking met Pink Floyd op gaat. Zeker als we letten op tekst maar ook de manier van zingen en de opbouw van het nummer. De tijd wordt er flink voor genomen.

Wat opvalt in het geheel is dat het album erg ongepolijst klinkt. Lekker ruw, niks gelikt. The Secret Machines zijn dan ook wars van een clean geluid. Toch wordt het album nergens rommelig.

Wat mij betreft zijn The Secret Machines niet de nieuwe Pink Floyd. Dat zou maar suggereren dat ze niet authentiek zouden zijn. Dat lijkt me niet het geval, The Secret Machines zijn juist uiterst authentiek en brengen verrassende muziek. Muziek die welhaast uit een andere wereld lijkt te komen. Dat is goed, uitzonderlijk goed.

« Recensie: Snow Patrol – A Hundred Million Suns | The Fireman – Electric Arguments »