Ontdek Oprechte Muziek!

The Rumble Strips – Welcome To The Walk Alone

« Dirty Projectors – Bitte Orca | The Dead Weather – Horehound »

Artiest: The Rumble Strips

Album: Welcome To The Walk Alone

Genre: pop rock

Release: 2009

Label: Universal

Recensent: Edward

Waardering: 3/5

Koop Welcome to the Walk Alone

Twee jaar na hun debuut ‘Girls and Weather’ is de Engelse band The Rumble Strips terug met het album ‘Welcome To The Walk Alone’. Wat The Rumble Strips je kunnen bieden? Hele eigenzinnige melodische pop rock vol van energie en enthousiasme. Vlotte catchy muziek. Het mag eigenaardig heten dat de band onder de vlag van een zeer grote platenmaatschappij opereert en toch relatief onbekend is.

De band is met zijn debuutalbum nooit doorgebroken. Het is afwachten of dat met ‘Welcome To The Walk Alone’ wel zal gaan gebeuren. Waarschijnlijk niet. De band klinkt nog altijd hetzelfde. Het zou natuurlijk kunnen dat anno 2009 de wereld ineens rijp is voor The Rumble Strips maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Toch zou ik deze band wel een succesje gunnen. Het is het enthousiasme van de band die sympathie opwekt. Je zou de band makkelijk kunnen zien als een soort moderne vorm van The Dexy Midnight Runners. Daar moet toch wel een hitje inzitten zou je zeggen. Laten we het hopen!

‘Welcome To The Walk Alone’ staat vol met nummers die allemaal even aanstekelijk zijn. Nergens zakt het album in, het blijft sprankelen tot en met het einde. Wat dat betreft heeft dit album alles in zich om heelhuids de test met een groot publiek te doorstaan. Van een grote platenmaaschappij als Universal mag je verwachten dat ze wat dat betreft toch veel uit de kast zullen halen om dit album bekendheid te geven.

Tsja, hitpotentie of niet, ‘Welcome To The Walk Alone’ luistert makkelijk weg. De muziek staat garant voor, heel af en toe, een glimlach op je gezicht. Niks moeilijks aan, zeer ongecompliceerd en vrolijk bovendien. Laten we hopen dat deze band nog een tijdje aan de weg blijft timmeren.

The Rumble Strips – Not the Only Person

« Dirty Projectors – Bitte Orca | The Dead Weather – Horehound »