Ontdek Oprechte Muziek!

The Raconteurs – Consolers of the Lonely

« Sneaky Sound System – 2 | REM – Accelerate »

Artiest: The Raconteurs

Album: Consolers of the Lonely

Genre: Rock

Release: 2008

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Consolers Of The Lonely via Amazon

Heerlijk, ongecompliceerde Rock! Gewoon recht toe recht aan: The Raconteurs met hun nieuwste album ‘Consolers of the Lonely’. Een album waarop mannen zich onderscheiden van jongens, deze plaat is zeer volwassen!

De band rond de frontman van the White Stripes Jack White heeft een album gepubliceerd dat nu en dan doet denken aan ‘Tommy’ van the Who, maar ook aan bands als Led Zeppelin, the Eagles en, in iets mindere mate, Deep Purple. Hele grote namen uit inmiddels vervlogen tijden. Muziek die beluisterd wordt door mensen die menen dat er tegenwoordig geen goede muziek meer wordt gemaakt.

Wel, een ieder die die mening is toegedaan mag die herzien, op basis van 1 argument. Juist: ‘Consolers of the Lonely’. Want hoewel er flink teruggegrepen wordt naar een stijl die in de jaren zeventig heel gangbaar was, het lijkt inmiddels een trend onder veel bands, is dit album duidelijk een product van de tegenwoordige tijd. Misschien wel juist vanwege dat gedweep met het werk uit de vroeger jaren zeventig. Het lijkt wel alsof musici ineens de waarde van dat tijdperk inzien.

Dat jaren zeventig geluid kenmerkt zich door de zware, scheurende, gitaren. Subtiele orgels maar ook piano en viool komt voor op het album. Maar wat mij betreft het beste is: het album luistert als een geheel, het blijft trouw aan zijn thema! Wat dat thema dan ook mag zijn, iets met Westerns zo op het eerste oordeel.

Het resulteert in een album dat staat als een klein huis op de prairie, tamelijk stevig. En is de vergelijking met een wat softe TV serie niet op zijn plek, dit album misstaat in ieder geval niet in je muziek collectie.

« Sneaky Sound System – 2 | REM – Accelerate »