Ontdek Oprechte Muziek!

The Enemy – Music For The People

« Bob Dylan – Together Through Life | Super Furry Animals – Dark Days, Light Years »

Artiest: The Enemy

Album: Music For The People

Genre: Indie Rock

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Music For The People via Amazon

The Enemy is afkomstig uit Coventry, de UK. Hoewel je het van de naam misschien zou verwachten is de muziek die The Enemy produceert niet snoeihard. Het is rock die af en toe naar folk neigt, dan weer iets meer bombastisch is, om vervolgens op flinke uptempo muziek over te gaan. De in 2006 opgerichte band heeft zijn tweede album uit: ‘Music For The People’.

Goed, de vijand maakt dus muziek voor de mensen. Ze staan onder contract bij Warner Bros, bepaald geen Indie Label, en worden door hun platenmaatschappij afgeschilderd als working class heroes. Tja, als dat soort klassificeringen van Warner Bros afkostig zijn is het tijd om achterdochtig te worden; het grootkapitaal dat de helden van de arbeidersklasse onder zijn hoed neemt? We leven in tijden waarin blijkbaar alles kan…

Grappig genoeg kan ik Warner Bros niet geheel ongelijk geven. De muziek van The Enemy doet hoogst authentiek aan. Ik heb op ‘Music For The People’ geen enkele poging kunnen ontwaren om de massa te plezieren met een lekkere vette hap in de vorm van een catchy tune. Geen gedoodverfde hits op dit album.

Wat dit album dan wel te bieden heeft? Ten eerste muziek die in alle eerlijkheid geschreven. Er valt op de muzikale kwaliteiten van dit drietal niks af te dingen. Daarbij verveelt dit album geen moment, The Enemy weet goed variatie aan te brengen. Music For The People is een sprankelend geheel waarvan ik inderdaad kan stellen dat die voor een grote menigte, ‘de mensen’, geschikt is.

Het album ‘Music For The People’ is misschien niet altijd even origineel. Je zou kunnen stellen dat de verscheidenheid in stijlen vooral te danken is aan het kopiëren van bands als The Verve of The Clash (twee werelden inderdaad). Neemt niet weg dat ‘Music For The People’ heel fris en eerlijk overkomt. Als er al gekopieerd is dan toch wel uit de grond van hun hart.

« Bob Dylan – Together Through Life | Super Furry Animals – Dark Days, Light Years »