Ontdek Oprechte Muziek!

The Bronx – The Bronx (III)

« Seasick Steve – Started Out With Nothin and i Still Got Most of it Left | Department of Eagles – In Ear Park »

Artiest: The Bronx

Album: The Bronx (III)

Genre: Rock

Release: 2008

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop The Bronx III via Amazon

Voor wie voor het kerstgevoel nu eens echt even flink van zich af wil schudden, immers, die twee dagen zijn voorbij, bestaan er een aantal zeer werkzame remedies. Een eerste is de optie de kerstboom het huis uit te slepen naar het hoogste punt van de stad en hem daar van af te gooien. Op de grond aangekomen steek je de boom in brand, trekt al je kleren uit, net als de zeer begeerlijke priesteressen die je hebt meegenomen, en voer je satanische rituelen uit. Dit te midden van braaf winkelend publiek.

Met de kou die er rond deze tijd van het jaar heerst is dat wellicht een wat oncomfortabele manier. Gelukkig hebben The Bronx hun derde album uit. Daarbij is het geluk: je kunt binnen blijven om van de kerst afscheid te nemen! Dit album heet evenals zijn voorgangers ‘The Bronx’. Er staat gelukkig wel op elk album een andere plaat op de hoes. ‘Plaat’ als in afbeelding. Juist.

Het siert een band als The Bronx al zijn albums dezelfde titel mee te geven. De essentie van elk album is dan ook dezelfde. Keihard beuken en verder geen gezeur! Geen idee ook wat er gezongen wordt, doet er niet toe. Ik geloof overigens niet dat het heel erg confronterend is dus wees gerust, je hebt niks op te biechten wanneer je dit album beluisterd hebt.

Bij aanvang van dit album krijg je zowaar nog enkele gitaarloopjes te horen. Even later houdt dat op. Veel te gecompliceerd allemaal. Hard-zacht contrasten, meer moet je niet willen. En ik hoef af en toe niet meer. Gewoon de speakers op vol vermogen! Kei en Keihard!

Noot bij de video: hier hoor je wel redelijk goed waar het nummer tekst over gaat…

« Seasick Steve – Started Out With Nothin and i Still Got Most of it Left | Department of Eagles – In Ear Park »