Ontdek Oprechte Muziek!

Super Furry Animals – Dark Days, Light Years

« The Enemy – Music For The People | Disintegrate – Destructive Capacity »

Artiest: Super Furry Animals

Album: Dark Days, Light Years

Genre: Indie, Rock

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Dark Days/Light Years via Amazon

Super Furry Animals is afkomstig uit Cardiff, een industriestad in Wales, Groot Brittannië. Deze band is al sinds 1993 in de weer. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ‘Dark Days, Light Years’ inmiddels het negende album is van dit vijftal.

‘Dark Days, Light Years’ is een album waar zeer veel op te beleven valt. Het album is ontstaan na verschillende improvisaties de afgelopen jaren. Het mooie van improvisaties is dat van te voren niet vast staat waar ze zullen eindigen. Dat werkt door in deze plaat, van voorspelbaarheid is geen sprake. Waarschijnlijk door die improvisaties is er een grote verscheidenheid aan stijl ontstaan op dit album.

Binnen de stijlen die de band hanteert komt onder andere een Duitse rap (‘Inaugural Trams’) naar boven drijven. Dat gebeurt op dezelfde plaat waar ook harmonieuze samenzang op te horen valt! Op het oog muzikale uitersten worden door Super Furry Animals overbrugt! Dat op zich is een prestatie van jewelste!

Ik heb mij een beetje verdiept in het werk van Super Furry Animals en een ding valt me op. Daar waar de meeste bands zich in hun ontwikkeling gaan toespitsen op verfijning en subtiliteit, gaat Super Furry Animals op zoek naar hoe alles nog omstuimiger, nog grotesker, nog psychedelischer kan.

‘Dark Days, Light Years’ bruist over van leven. Het album omvat een lawine aan geluid en een stortvloed aan passie gebracht door een vijftal die van die twee overweldigende krachten een zeer goed te beluisteren geheel hebben gemaakt. Na de eerste keer luisteren heb ik, in stilte, nog een kwartier in mijn stoel voor mij uit zitten staren. Verbluft.

« The Enemy – Music For The People | Disintegrate – Destructive Capacity »