Ontdek Oprechte Muziek!

Seasick Steve – Started Out With Nothin and i Still Got Most of it Left

« REM – Accelerate | The Bronx – The Bronx (III) »

Voor wie brak is van de kerst, of gewoon brak: Seasick Steve. Nee, je hoeft niet brak te zijn, de blues van Seasick Steve komt dan echter wel het beste tot zijn recht. Stel je voor, je ligt tien kilo’s aangekomen op de ochtend na tweede kerstdag op de bank. Wat drijft je? Niet veel, tijd voor wat troosteloosheid dus.

Seasick Steve weet hoe dat moet. Hij kondigt bijna ieder nummer op dit album aan, mompelend en met een lichte zelfspot. Relativerend zoals je verwacht van een blues artiest. Hij heeft er maar drie snaren voor nodig!

‘Started Out With Nothin and i Still Got Most of it Left’ is de titel van dit album, het is ook de titel van het openingsnummer. Sterker nog, het is de tekst van het refrein van het openingsnummer. Over relativering gesproken, over troosteloosheid (van het schone soort) gesproken, over blues gesproken.

Want, lieve muziek minnende mensen, dit is echt blues. Met gitaren waarvan de snaren ieder moment lijken te knappen, gebroken stemmen en uizicht op de Mississippi. Sterker nog, je ruikt die rivier zo’n beetje bij het beluisteren van dit album.

En het is heus niet allemaal kommer en kwel. Een nummer als ‘Happy Man’ swingt bijna de pan uit, mede door toedoen van onvervalste gospel zangeressen.

Luister dit album! Zie er aan te komen! Al was het alleen maar om Steve een plezier te doen. De goede man is inmiddels de 65 gepasseerd en heeft veel om te vertellen. Veel te leren ook. Zo gaat het nummer ‘Chiggers’ over het feit hoe je een bepaald soort teken te lijf kunt gaan. Kijk, daar heb je wat aan.

« REM – Accelerate | The Bronx – The Bronx (III) »