Ontdek Oprechte Muziek!

Review: School Of Seven Bells – Alpinisms

« P.O.S. – Never Better | Review: Neko Case – Middle Cyclone »

Artiest: School Of Seven Bells

Album: Alpinisms

Genre: Indie

Release: 2009

Label: label

Recensent: Edward

Waardering: goed

Koop Alpinisms via Amazon

Voor wie de pop rock even helemaal zat is heb ik misschien een leuk alternatief in de aanbieding: School Of Seven Bells. Een trio uit New York City met vage dromerige muziek als specialisme. En nee, het album ‘Alpinisms‘ is niet New Age, loop dus niet weg bij de term ‘zweverig’! Hoewel, enige invloeden van wereldmuziek zitten er wel in…

Compleet zweverig zou ook wel wat gek zijn als je na gaat dat een van de bandleden ooit bij Secret Machines speelde. Het album is wel erg experimenteel, dat kan te maken hebben met de invloed van Alejandra en Claudia Deheza. Deze eeneiige tweeling bewees haar eigenzinnigheid al in de band On! Air! Library!

Heel even doet het begin van ‘Alpinisms’ denken aan Clannad. Gelukkig is dat snel voorbij! Al snel doet een welhaast hypnotische beat zijn intrede en direct zijn alle associaties met Clannad verdwenen.

School Of Seven Bells brengt een hele grote berg aan geluid, je zou jezelf erin kwijt kunnen raken. Feit is dat er in plaats van een grote kakofonie sprake is van een soliede uitgebalanceerde berg aan geluid. Ontzagwekkend maar te overzien. Meest in het oog springen allicht de harmonieuze zanglijnen, mooi contrast daarmee zijn de beats (rustig maar doeltreffend). Nog meer harmonie is afkomstig van de synthesizer. Deze brengt meerdere lagen heerlijke klanken aan.

‘Alpinisms’ is een wat abstracte plaat, het resultaat van techniek en de welhaast bovennatuurlijke zang van de reeds genoemde tweeling. Bovenal is het een artistiek meesterwerk. En ja, musea hangen vol van artistieke meesterwerken, dat hoeft inderdaad niet te zeggen dat ook iedereen ze kan waarderen. toch kan het geen kwaad even naar School Of Seven Bells te luisteren. Laat ‘Alpinisms’ maar lekker op je inwerken!

School Of Seven Bells – Half Asleep

« P.O.S. – Never Better | Review: Neko Case – Middle Cyclone »