Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Ryan Adams and the Cardinals – Cardinology

« Review: Deerhunter – Microcastle | Review: Guns N’ Roses – Chinese Democracy »

Ryan Adams is er niet dol op vergeleken te worden. De link leggen met Bryan Adams zal ik dan ook nalaten. Hoewel, daar is die al. Wel nu, Ryan Adams is bepaalt geen Bryan Adams. Sterker nog, persoonlijk heb ik Ryan iets hoger staan. Puur vanwege het feit dat hij iets minder bekend is. Een beetje dan. Of eigenlijk… Ik vind zijn muziek gewoon beter. Mag ik?

Eerste ingeving bij het beluisteren van het Album: “Hey, heb ik nu per ongeluk Neil Young opgezet?” Maar nee, even verder luisteren en dan blijkt dat Ryan Adams wel degelijk zijn eigen gang gaat. Daarbij horen we veel country invloeden terug en trakteren Ryan Adams en zijn Kardinalen (niet voor niets een zondagse recensie) ons soms op een lekkere rock song zoals Magick.

Om terug te keren bij het begin, de toon wordt hier heel aardig gezet met het nummer Born into the light. “For everything that’s wrong/ there is a worried man / there is a reason why / we just don’t understand.” Genoeg stof om te overdenken op je zondag.

Het tekent het album. Er worden zwaardere dingen bezongen zonder ooit zwaar op de hand te zijn of met een beoordelend vingertje te zwaaien. En mocht je het album niet leuk vinden? Dan heeft Ryan Adams een advies voor je: “If you want it to stop, stop.”

Dat advies komt aan het einde, en dat is terecht. Het hele album is het zeker waard serieus te worden beluisterd.

« Review: Deerhunter – Microcastle | Review: Guns N’ Roses – Chinese Democracy »