Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Wolf Parade – Expo 86

« Hot Video Alert: The Gaslight Anthem – American Slang | Hot Video Alert: Animal Collective – Guys Eyes »

Wolf Parade klinkt als vanouds staccato op het nieuwe album ‘Expo 86’. De band heeft een sound die deze Canadezen zeer herkenbaar maakt. Zijn er bands die ook maar een beetje op Wolf Parade lijken? Wie het weet mag het zeggen!

Als een band een niet al te alledaags geluid heeft, dan spreekt het voor zich dat je als luisteraar een tijdje nodig hebt om te wennen. Wanneer je besluit ‘Expo 86’ een kans te geven dan kan ik me zo voorstellen dat je je door wat irritaties zult moeten worstelen. Dat heeft inderdaad te maken met die genoemde staccato manier van muziek maken. Het is alsof we hier te maken hebben met een stel zenuwlijders. Na mijn eerste keer ‘Expo 86’ was ik toe aan zalvende, harmonieuze muziek.

Gelukkig, doorzetten loont.

Wie eerder werk van Wolf Parade kent, weet dat het even kan duren voor het in je systeem gaat zitten. Zit het daar eenmaal dan kun je niet anders dan jezelf tot fan van deze band verklaren. Wolf Parade laat zich moeilijk veroveren, maar heeft het zich dan gewonnen gegeven dan kom je er moeilijk van af. Hoewel, na ongeveer een jaar zal het weer gaan vervelen. Wolf Parade is als een ziekte… Of positiever: als een (tijdelijke) verliefdheid!

‘Expo 86’ is in ieder geval een zoveelste bewijsstuk dat bands die met een synthesizer werken, niet direct tot synth pop moeten worden gerekend. Bij Wolf Parade zijn de synths, in combinatie met voornamelijk tokkelende, ietwat galmende, gitaar tonen doorgaans essentieel voor het kenmerkende geluid. Toch klinken die synths niet als synths. Dat wil zeggen, ze zijn niet te overheersend. Het geluid van Wolf Parade is nooit synthetisch te noemen. Het voelt aan als echt en oprecht.

Wil je van ‘Expo 86’ gaan houden (dat is namelijk een keuze) dan zul je het vaker dan eens moeten gaan beluisteren. Langzaam zul je dan de verschillende facetten aan schoonheid ontdekken. Het is de moeite waard!

« Hot Video Alert: The Gaslight Anthem – American Slang | Hot Video Alert: Animal Collective – Guys Eyes »