Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Various Artists – An Indiecater Christmas 2010

« Video: Polock – Fireworks | Video: Ekaya’s Video Top 10 – 2010 »

An indiecater christmas 2010

Wordt er nog goede kerstmuziek gemaakt? Als je moet afgaan op het door Coca Cola gesponsorde Train dan lijkt dat niet het geval. Door nummers als ‘Shake Up Christmas’ lijkt vrede op aarde verder weg dan ooit. Nu ja, kerst is natuurlijk ook vooral een kapitalistisch feest dat draait om zo hoog mogelijke winstcijfers. Zo krijgt ieder jaar de kersthit die het verdient…

Authentiek en Alternatief

Wie wijs is, zet met kerst zijn radio uit. Wie wel kerstmuziek wil, maar dan liefst een beetje authentiek en alternatief checkt Ekaya! Neem nou bijvoorbeeld het album ‘An Indiecater Christmas 2010’. We gaan niet beweren dat het vol goede kerstnummers staat, het is wel een verademing vergeleken bij de hel die een Mariah Carey ons heeft voorgeschoteld. (Ekaya krijgt inderdaad betaald door Mariah Carey en Train minimaal twee keer in een recensie te noemen…)

‘An Indiecater Christmas 2010’ is het derde kerstalbum op rij van Indiecater Records, een zeer klein maar sympathiek indie label met een gezonde hekel aan Stereophonics. De kerst albums zijn in het leven geroepen om die muziek aan de man te brengen die men de andere 11 maanden van het jaar liever vermijdt.

Iets totaal anders

De 2010 editie van ‘An Indiecater Christmas’ is wat melancholischer uitgevallen dan zijn voorgangers. Dat wil overigens niet zeggen dat het album deprimerend is. Zeker voor mensen met een brede smaak is hier veel te halen. Er is de country van Boca Chica aan de ene kant tegenover de moeilijk te duiden, experimentele muziek van Royal Forest.

Nee, dit album is geen must have voor de kerst. Alle begrip voor wie het liefst een lange serene stilte aan zijn hoofd heeft dezer dagen. Dit album is bij uitstek geschikt voor wie tijdens deze dagen vol doelloze tradities zijn oren graag trakteert op iets totaal anders.

Koop dit album online (Via Indiecater)

Paisley and Charlie staan met het nummer ‘Snow Blitz’ op dit album, bovenstaande video vertoond eerder werk

« Video: Polock – Fireworks | Video: Ekaya’s Video Top 10 – 2010 »