Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Untied States – Instant Everything…

« Hot Video Alert: New Young Pony Club – Chaos | Hot Video Alert: My Brother The Band – It Sucked So Hard… »

Untied States, een band uit Atlanta (VS) heeft ervoor gekozen zijn laatste album ‘Instant Everything, Constant Nothing’ internationaal uit te brengen. Dank daarvoor mannen, anders waren we misschien nooit achter jullie bestaan gekomen! Dit album is namelijk de derde op rij voor deze band, het wordt daarmee wel tijd voor wat extra bekendheid!

‘Instant Everything, Constant Nothing’ is zo’n plaat waarvan je na 1 minuut al kunt zeggen of hem OK vindt of niet. Van meet af aan wordt namelijk duidelijk dat we hier te meken hebben met heuse underground. Dat is wat het is qua instelling van de band, maar ook zeker qua sound. Alsof het uit een grote onderaardse, vochtige, holle spelonk afkomstig is.

De band heeft een eigenaardig geluid. Ten eerste is er de zang die wordt bewerkt met flink wat galm en echo. Deze staat nu eens in harmonie met clean tokkelend gitaarwerk, dan weer op gespannen voet met vuig, aan distortion onderhevig, gitaargeweld. De ritmesectie staat altijd klaar om volop in de aanval te gaan maar weet vaak de spanning goed op te bouwen door zich in te houden en het volledig losgaan uit, zo niet af, te stellen.

Daar waar vrij snel duidelijk wordt of je van dit album gaat houden of niet, is het moeilijk bij de eerste keer luisteren hoeveel complexiteit er wel niet bij dit album is ingebouwd. Ritmes en melodieën lijken keer op keer tegen elkaar in te gaan. Dat wat niet samen zou kunnen gaan wordt samen gevoegd. En nooit ontaard het in een hels kabaal, het blijft ten allen tijde goed luisterbaar. De band neemt tijd voor zijn songs. De muziek mag dan experimenteel zijn, dat betekend nog niet dat het niet zorgvuldig wordt opgebouwd.

Ik heb niet zoveel aan te merken op dit album. Behalve dan dat ik het gevoel heb dat het beste nog moet komen. Dat Untied States zo’n band is die beter wordt met de jaren. Zo’n band waarvan je weet dat een volgend album nog beter gaat worden!

Ik raad je van harte aan ‘Instant Everything, Constant Nothing’ een kans te geven. Ontdek het zelf!

« Hot Video Alert: New Young Pony Club – Chaos | Hot Video Alert: My Brother The Band – It Sucked So Hard… »