Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Triggerfinger – All This Dancing Around

« Review: Funkerman – House For All | Review: Swahili Blonde – Man Meat »

De troonopvolger van de Belgische alternatieve rock is waarlijk opgestaan. Zeker, dEUS leeft nog, maar Triggerfinger staat klaar om de kroon over te nemen. ‘All This Dancing Around’ is daarvan het bewijs.

Triggerfinger is een upcoming band. Het album ‘What Grabs Ya?’ ging in de Benelux al zo’n 15.000 keer over de toonbank en dankzij een strak tourschema kan de band rekenen op een trouwe schare fans.

Explosief

Wat begon als een steengoede Antwerpse acht begint nu ook in Frankrijk en Zwitserland voet aan de grond te krijgen. Nog 2 jaar en heel Europa ligt aan de voeten van deze driemansformatie!

De titelsong van ‘All This Dancing Around’ is representatief voor het hele album. Dit is alternatieve rock die niet vies is van grootse gebaren. Triggerfinger is een band die graag offensief speelt maar wel progressief en melodieus. Er gaat veel dreiging uit van de ritme sectie. Zeker in combinatie met zanger/gitarist Ruben Block die op dit album over leven en dood lijkt te gaan. De songs van Triggerfinger zijn explosief, maar in goede handen.

Sound

Qua sound kun je stellen dat In de verte bands als Stone Temple Pilots, Foo Fighters en Soundgarden door galmen. Toch slagen de Antwerpenaren er prima in voornamelijk als zichzelf te klinken. Hierbij draait alles om onderhuidse spanning of alles vernietigende uitspattingen.

Het zijn nummers als ‘Cherry’ waar zalen en festivals waarschijnlijk moeiteloos mee plat worden gespeeld. Toch weet Triggerfinger ook te temporiseren. ‘All This Dancing Around’ is daarmee niet zomaar een vulgaire vergaarbak aan snoeiharde rocksongs.

Verplichte kost

‘All This Dancing Around’ is een zeer compleet album waaruit blijkt dat Triggerfinger verre van eenzijdig is. De band brengt een verslavende mix van stoner, blues rock en grunge. Zoals het ware rocksterren betaamd is de band met nummers als ‘I’m Coming For You’ bepaald niet preuts te noemen. Rock ‘n’ Roll zoals we dat graag zien!

‘All This Dancing Around’ is verplichte kost voor liefhebbers van hedendaagse rock. Een diepe buiging is daarbij op zijn plaats, verplichte kost klonk nog nooit zo lekker!

« Review: Funkerman – House For All | Review: Swahili Blonde – Man Meat »