Ontdek Oprechte Muziek!

Review: The Ettes – Look At Life Again Soon

« Listen: Foals – Total Life Forever | Review: Heroes & Zeros – Simian Vices Modern Devices »

The Ettes hebben sex-appeal! Hoe anders moeten we de aanstekelijkheid verklaren? De groep weet een soort jaren ’70 Blondie effect te bewerkstelligen. Simpele punk-achtige muziek, gemaakt vanuit louter goede bedoelingen. Lekker? Yep!

Muzikaal mag de muziek van The Ettes dan nogal recht-toe-recht-aan zijn, het klinkt wel verfrissend. Het is muziek met een onstuimig karakter. The Ettes heeft een scherpe rand. Deze wordt veroorzaakt door een alles bepalende ritme sectie. De bas is volop aanwezig en continu in de aanval. De drums zijn bot maar doeltreffend. Hier wordt hout gehakt mensen, hier wordt geschopt en geslagen. Een welkome afwisseling zo tussen al die pretentieuze indie!

Laat je niet voor de gek houden door zangeres Lindsay “Coco” Hames. Ze klinkt zo vlak, een beetje als een southern country gal. Stiekem is zij namelijk de werkzame stof in de mix die The Ettes is. Haar zang is sexy! Laten we wel zijn, werd deze band vocaal aangevoerd door, noem eens wat, Jack White, dan waren we snel uitgekeken geweest. En ja, een drumster als ‘Poni’ draagt zeker bij aan de visuele aantrekkelijkheid van dit bandje.

Verheffend is het al met al niet, maar o zo doeltreffend. The Ettes staat garant voor een feestje. De songs op ‘Look At Life Again Soon’ laten zich makkelijk meezingen, en dansen moet ook niet al te moeilijk zijn. Denk aan Nancy Sinatra’s ‘These Boots Are Made For Walkin” en je weet waar we het over hebben. Sexy, Yub Yub!

The Ettes is een band om hevig verliefd op te worden. En als dan later de liefde over is? Ach, dan hoef je je nergens voor te schamen. The Ettes is op dit moment even het mooiste meisje van de klas!

« Listen: Foals – Total Life Forever | Review: Heroes & Zeros – Simian Vices Modern Devices »