Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Black Box Revelation – Silver Threats

« Review: Fourteen Twentysix – Lighttown Closure | Hot video Alert: The Dead Weather – Die By The Drop »

Kasabian plus Oasis, dat was mijn eerste ingeving. Na een aantal malen te hebben geluisterd naar ‘Silver Threats’, het nieuwe album van The Black Box Revelation staat die ingeving nog steeds. Beetje Eels d’r bij misschien. En hoewel Oasis niet voor iedereen een positieve associatie betekent, is de uitkomst van de som dat toch echt wel. Sterker nog, ik heb deze Belgen hoger in achting dan de genoemde bands. OK, afgezien van Eels dan…

The Black Box Revelation maakt stevige en rauwe blues rock. Onbewerkt hout met fikse splinters. Flinke hompen taai brood met dikke lappen spek… Muziek voor echte mannen (en stoere vrouwen natuurlijk)! Hupsakee de beuk d’r in!

Zuivere tonen hoef je van welhaast geen enkel instrument gebruikt op ‘Silver Threats’ te verwachten. De meters van je equalizer zullen standaard in het rood staan bij het afspelen van deze plaat. Niet omdat er nu constant zo hard aan toe gaat, The Black Box Revelation heeft nu eenmaal een voorkeur voor een ontzettend vuig en scheurend geluid. Damn, dat doen ze goed! Beter dan Kasabian bijvoorbeeld, omdat het oprechter en minder gezocht lijkt.

Twee nummers van dit album wil ik uitlichten. Ten eerste ‘Run Wild’. Ga op je Harley Davidson zitten (of je die nu hebt of niet) en geef eens flink gas? Wat voel je? Juist, datzelfde zul je voelen in dit nummer. Het getuigd van de enorme voorraad aan PK’s die The Black Box Revelation heeft. Je moet je afvragen of het bij wet niet misschien verboden is? Dit nummer laat overigens ook zien dat de Belgen niet enkel goed zijn in het ruige hak en breekwerk, er zit ook een meer subtiele wending in. Hoewel, subtiel is natuurlijk een erg relatief begrip.

Absolute topper op dit album is het slotnummer: ‘Here Come The Kick’. Na meer dan een half uur menig opdonder te hebben gehad van The Black Box moet het allerbeste nog komen. In een ruim 9 minuten durend nummer gaan de Belgen helemaal los. De opbouw is rustig, tot na drie minuten de testosteron de overhand neemt: Groots, meeslepend en bronstig breit deze band er een eind aan.

Damn…

« Review: Fourteen Twentysix – Lighttown Closure | Hot video Alert: The Dead Weather – Die By The Drop »