Ontdek Oprechte Muziek!

Review: TenTemPi̩s РCanto Para Gritar

« Review: Is Tropical – Native To | Video: New Killer Stars – Fire »

In de categorie sympathieke zomerse band is hier TenTemPiés! Een energieke Amsterdamse rock-mestizo band(Damsko Mestizo noemen ze het zelf), die uitermate goed is voor een feestje. Een feestje voor je oren wel te verstaan. ‘Canto Para Gritar’, het nieuwe album van de band, heeft alles in zich om menig hart te stelen. Nog beter: menig voetje zal van de vloer gaan bij het beluisteren van deze plaat!

Zuid-Amerika

TenTemPiés is een vijfkoppige band, van internationale komaf. Een sleutelrol is weggelegd voor frontman Maurino Alarcon, kind van Chileense ouders gevlucht voor Pinochet. De geboren Amsterdammer is sterk beïnvloed door de Zuid-Amerikaanse cultuur, niet in de laatste plaats als het om muziek gaat. Van grote invloed op hem en dus op de band zijn muzikanten als Victor Jara en Silvio Rodriguez.

Tja, wat kunnen we zeggen van Latijns Amerikaanse muziek? Dat het altijd uit het hart komt? Dat het uitbundig en energiek is? Dat het inhoud heeft? Dat er leed in schuil gaat maar nog veel meer plezier?

Als TenTemPiés representatief is, dan klopt al het bovenstaande!

Meer dan enthousiasme alleen

Goed om te weten is dat TenTemPiés sinds de oprichting in 2008 een uitstekende live reputatie heeft opgebouwd. De band staat garant voor laaiend enthousiaste toehoorders. Bij studio albums is dan al snel een criterium of het album net zoveel energie bevat als de band op het podium.

In dit geval kunnen we het omdraaien: Wanneer de band op ‘Canto Para Gritar’ ook maar een fractie zou zijn van wat ze live heeft te bieden, dan valt de goede live reputatie goed te begrijpen. Niet alleen barst de band op schijf welhaast uit zijn voegen van enthousiasme, muzikaal gezien heeft het ook nog eens veel in zijn mars.

TenTemPiés biedt niet alleen dansbare ritmes, hell no, deze band weet wat musiceren is. De band mixt rock met ska en reggae. Op ‘Canto Para Gritar’ blijkt dat vanaf het eerste nummer; ‘Yo Me He Cantado’ bevat een trompet solo die, hoewel veel te kort, rillingen oplevert, zo schoon is die. Het staat niet op zich, daar waar deze band vaak aanvankelijk simpel van start lijkt te gaan, weet het zijn songs vaak lekker uit te bouwen. Luisteraars worden getrakteerd op virtuoze basloopjes, vlot gitaarwerk en vaak gedienstige, maar soms ook vlammende toetsen.

Visitekaartje

Als TenTemPiés in de hoofdzaak een live act is, dan is ‘Canto Para Gritar’ is een uitstekend visitekaartje. Het laat een compleet beeld van de band horen en voelen. Enthousiasme, energie en muzikale skills zijn op dit album goed geëtaleerd. Daarbij wordt Latijns Amerikaans temperament op volle kracht door je speakers geblazen!

« Review: Is Tropical – Native To | Video: New Killer Stars – Fire »