Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Shit Robot – From The Cradle To The Rave

« Review: Jason Simon – Jason Simon | Video: Amin Tobin – Esther’s »

De titel, ‘From The Cradle To The Rave’, is veelzeggend. Met deze nieuwe Shit Robot release hebben we te maken met old school house beats en een hoop analoge synthesizers. Aantrekkelijk? Jazeker! Maar misschien wel even zo aantrekkelijk zijn de gastrollen in dit elektronische blijspel. Om maar eens wat te noemen: Alexis Taylor (Hot Chips), Nancy Whang (LCD Soundsystem) en Planningtorock…

Toch is wat Shit Robot echt de moeite waard maakt de persoon erachter: Marcus Lambkin. Veel informatie over deze persoon is er niet te vinden, zelfs wikipedia heeft geen pagina over deze man. We zijn te weten gekomen dat hij een geboren Ier, woonachtig in New York is. Dat het vooral aan hem te danken is dat het vermaarde dance label DFA van de grond is gekomen. Dat hij een behoorlijke steen heeft bijgedragen bij de totstandkoming van albums van bijvoorbeeld LCD Soundsystem.

‘From The Cradle To The Rave’ is feitelijk de eerste echte plaat van Shit Robot. Hij heeft er 20(!) jaar over gedaan om het te maken. Daarmee hebben we dan ook direct een verklaring voor de old school sound, feitelijk is dit album old school. Deels dan, tegelijkertijd is het namelijk ook zo eigentijds als het maar kan. Je zou kunnen stellen dat dit album 20 jaar dance geschiedenis vertegenwoordigd.

Het ene moment denk je aan Snap, het volgende aan M.A.R.S.

Dit album is een must have voor de ware dance liefhebber. Het is groovy van begin tot eind. Het is disco, het is house en het bevat een aardige portie humor. Dat komt goed naar voren in een nummer als ‘I found love’.

Het is dansvloer materiaal, maar het beukt ook net zo gemakkelijk over je speakers thuis. Of nog beter: je hoofdtelefoon, alleen dan komen de funky bleeps het beste tot hun recht.

‘From The Cradle To The Rave’ wordt al wel het meesterwerk van Shit Disco genoemd. Een titel die niet geheel misplaatst is. Toch dekt het de lading niet. De term is te serieus. ‘From The Cradle To The Rave’ is in essentie een plaat die doet wat een dance plaat moet doen, hij zet aan tot dansen!

« Review: Jason Simon – Jason Simon | Video: Amin Tobin – Esther’s »