Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Sean Riley – Only Time Will Tell

« Listen: The Black Keys – Brothers | Hot Video Alert: Chief – Night And Day »

Een zacht en warm briesje Americana uit Portugal! Eerder wist Mazgani al eens positief te verrassen, nu is het de beurt aan Sean Riley & The Slow Riders. Met hun nieuwe album ‘Only Time Will Tell’ levert deze vierkoppige band het bewijs dat er een hele volwassen scene in Portugal aanwezig is.

De songs van Sean Riley & The Slow Riders doen heel warm, welhaast gezellig aan. Het zijn van die nummers die je prima kunt spelen op je gitaar, terwijl je met een groep mensen een kampvuur in staart. Songs die voor eenieder te bevatten zijn. Eerlijk.

Je zou kunnen stellen dat Sean Riley muziek maakt in de traditie van Bob Dylan. Heel af en toe, als Sean Riley zijn stem een beetje samen knijpt (zoals in het nummer ‘Yellowstone’) dan hoor je een beetje Dylan doorklinken. Dan is er nog de begeleiding. Deze bestaat hoofdzakelijk uit semi-akoestisch gitaarwerk, orgel, drums, (contra)bas, mondharmonica en heel nu en dan piano. Het leidt tot een aangename mix tussen country en folk.

‘Only Time Will Tell’ is een album die lekker voortkabbelt. Heel nu en dan wordt je opgeschrokken door een freaky intro, al snel gaat dat over in een ritme wat het hele album kenmerkt. Deze CD is daarmee geen opzienbarend huzarenstukje. Het is simpel van opzet, maar wel oprecht. Sean Riley & The Slow Riders maken de indruk hard werkende muzikanten te zijn en dat maakt ze sympathiek. Het leidt er toe dat je al snel zult meefluiten met songs als ‘Got To Go’ of het vlotte ‘Buffalo Turnpike’ (Fijn gitaarwerk daar!).

Sympathiek en laidback, vakmanschap uit Portugal. ‘Only Time Will Tell’ laat zich prima beluisteren op een zwoele namiddag. Wellicht geen must-have, maar dan in ieder geval toch wel een album die je eens beluisterd moet hebben. Om jezelf een plezier te doen!

« Listen: The Black Keys – Brothers | Hot Video Alert: Chief – Night And Day »