Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Rustie – Sunburst EP

« Video: Annasaid – Hands | Listen: Sufjan Stevens – The Age Of Adz »

De in Glasgow woonachtige producer Rustie heeft een voorliefde voor de muziek uit videospelletjes en obscure elektronica. Dat hij als DJ er toe doet heeft hij de afgelopen vijf jaar bewezen door veelvuldig in de alternatieve clubs van zijn woonplaats op te treden.

Het talent van Rustie bleef niet onopgemerkt. Na van diverse labels een aanbod te hebben gekregen besloot Rustie onder de vlag van Warp Records te gaan opereren. Het eerste product dat hij oplevert: ‘Sunburst EP’. Een plaatje die we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan!

Voor deze EP werkte Rustie samen met stadsgenoot en collega producer Hudson Mohawke. Die samenwerking levert erg goede dingen op! Deze EP freakt dat het een lieve lust is.

Rustie brengt electro waarin duidelijk Zelda-achtige tunes te horen zijn, aan de andere kant is het ook erg jazzy. Het lijkt er op dat er goed geluisterd is naar Herbie Hancock. Dit is Funky en freaky anno 2010!

Een uitbundigheid aan synths wordt gecomplementeerd door een gezonde hoeveelheid ‘ear candy’ en smooth ingepaste samples. Vooral bij een nummer als ‘Dragonfly’ (video) zullen de harten van menig electronic liefhebber sneller gaan kloppen!

Na Sunburst EP zal het debuutalbum van Rustie verschijnen. Zeker iets om in de gaten te houden!

« Video: Annasaid – Hands | Listen: Sufjan Stevens – The Age Of Adz »