Review: Peter Pan Speedrock – We Want Blood

Peter Pan Speedrock’s album ‘We Want Blood’ is onmenselijk. Wanneer iemand zoveel adrenaline in zich zou hebben als tentoongesteld op deze CD, zou die er ter plekke bij neervallen. Deze drie rockers uit Eindhoven niet, en eigenlijk was dat ook wel te verwachten.

Sinds de oprichting in 1997 heeft Peter Pan Speedrock altijd laten zien snoeihard, zonder gelul, te kunnen rocken. De band heeft in de afgelopen jaar een goede live reputatie opgebouwd. Terecht, ze zijn een sensatie! Een bak energie van begin tot eind.

Dat de heren een gezonde dosis werklust hebben valt uit hun discografie ook wel op te maken. Met ‘We Want Blood’ zijn ze toegekomen aan het achtste studioalbum in 13 jaar tijd. Deze mannen werken hard, welhaast machinaal.

Dat is ook een beetje zoals ze op CD klinken. Machinaal. Zet ‘We Want Blood’ op en het is alsof je net een hendel hebt over gehaald. De speedrock machine die je net hebt aangezet, draait warm in 10 seconden en vervolgens het komende half uur op topproductie.

Het soort muziek dat Peter Pan Speedrock maakt wordt wel eens omschreven als no-nonsense rock. Een treffende omschrijving. De band brengt rock terug naar de basis. Stampend, dampend en ruig. Verwacht geen verfijning of subtiliteit. Daar zullen een hoop mensen content mee zijn.

Het levert aan de andere kant wel een wat vlak album op, waarbij geen enkel nummer er echt uit weet te springen. Zeker, voor wie zich verdiept zijn er de verschillen, maar voor de gemiddelde luisteraar zullen de verschillende nummers vooral veel van hetzelfde zijn. Het is explosief, met flink stuwende ritmes, schreeuwerige zang en nu en dan korte maar krachtige gitaarsolo’s. Niks mis mee, maar van afwisseling is geen sprake.

Het is waarschijnlijk dan ook niet de insteek geweest van Peter Pan Speedrock om het beste album van het jaar te maken. Deze band heeft een bult energie en die moet er uit. Dat is dan ook wat er echt goed is aan dit album. Deze mannen weten hun energie te vertalen in snoeiharde recht-toe-recht-aan rock die het beste is in zijn soort, zeker in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *