Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Nom De Guerre – Love Thy Neighbour

« Listen: Violens – Amoral | Shorties: Metric, Noah And The Whale, The Dead Trees »

Nom De Guerre is een Zweedse band die vooral in Zweden en Duitsland actief is. De band is daarom bij voorbaat een aardige ontdekking voor wie graag verder kijkt dan het aanbod in de polder. Het tweede album van deze band, ‘Love Thy Neighbour’, is een vrolijke maar eigengereide verzameling indie pop.

Uitbundig

Het eerste nummer op dit album, de titeltrack ‘Love Thy Neighbour’, betreft een collage aan geluiden. Het lijkt erop alsof er de noodzakelijke voorbereidingen moeten worden getroffen. Een kast wordt opengezet en alles wordt er uitgehaald…

In alles doet het album ‘Love Thy Neighbour’ aan alsof het vooral een feestje moet zijn. De uitbundigheid spat er vanaf en er is voor iedereen (behalve dan diegenen die geen muzikale feestjes blieven) wat wils. Soms horen we Madness achtige taferelen, dan weer worden we de meer symfonische hoek van Queen ingedrukt, om vervolgens uit te komen bij Supertramp waardige muzikale hoogstandjes. (Een gitaar komt er overigens niet aan te pas!)

Jolig

Nom The Guerre past uitermate goed thuis in het zelfde straatje als de jolige ADHD muziek van een Mika. Zeer uitgesproken dus, wat er dan weer toe leidt dat niemand dit album ‘zo zo’ zal vinden. Je verafschuwd het of je bent fan voor het leven.

‘Love Thy Neighbour’ is zeer theatraal. Het is een concept album opgezet rond een ‘murder mystery’ thema. In sommige (positieve) gevallen neigt het een beetje naar een rockopera (a la The Who’s ‘Tommy’ of ‘The Village Green Preservation Society’ van The Kinks). In andere gevallen wekt dit album de indruk alsof het hier een investering van Joop van den Ende betreft die boven alles de consument een goed gevoel moet geven.

Manisch Vrolijk

Nom De Guerre mocht wel iets minder uitbundig, als luisteraar krijg je soms het gevoel een overdosis prozac binnen gekregen te hebben. Dit is een plaat af voor de manisch vrolijke rocker. Niet geschikt voor mensen met een zwak zenuwgestel of een lage tolerantiegrens.

« Listen: Violens – Amoral | Shorties: Metric, Noah And The Whale, The Dead Trees »