Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Nina Kinert – Red Leader Dream

« Video: The Calorifer is Very Hot! – Evolution On Stand-by | Review: Paceshifters – One For The Road »

Nina Kinert is Science Fiction fan. Op haar nieuwste album ‘Red Leader Dream’ hoor je dat echter niet terug in al te futuristische muziek. Nina Kinert is namelijk ook ‘gewoon’ singer/songwriter. Het produceren van luisterliedjes heeft haar eerste prioriteit, de toevoeging van experimentele geluiden mogen een extra dimensie heten.

Droom

Het is vooral het concept achter dit album waar we de voorliefde voor SF in terug zien. ‘Red Leader Dream’ kan als onderdeel worden gezien van de Star Wars saga. Dit verhaal speelt zich af op de planeet Tatooine, vlak na The Return Of The Jedi.

Sinds Nina in haar kindertijd in een ziekenhuis lag, met de Star Wars saga als gezelschap, koesterde ze het maken van dit album als droom. Om een droom als deze waar te maken is een vereiste dat de artiest in kwestie, alle vrijheid krijgt. Die vrijheid had Nina Kinert, Red Leader Dream kwam uit onder de vlag van haar eigen label. Inmenging van buitenaf werd op deze wijze voorkomen.

Experimenteel

Nina Kinert experimenteert op dit album naar hartenlust, toch kun je het album niet experimenteel noemen. Het gaat namelijk niet om het experiment, dat is slechts een verrijking. De experimentele touch van dit album maakt het album meer eigen, op zichzelf staand. Heel af en toe wordt je als luisteraar buiten je comfort zone gezet. Die momenten duren echter maar kort en zijn zeer behapbaar.

De sound van Kinert is bepaald niet alledaags. Allereerst is daar haar eigen engelachtige stem, en dan de muzikale begeleiding. Wie bij singer/songwriter enkel akoestische gitaar verwacht komt bij Red Leader Dream bedrogen uit. Zo ligt er een flinke rol voor de synthesizer weggelegd. Dan zijn er ook nog toevoegingen van moeilijk te duiden oorsprong.

Andere Wereld

Met ‘Red Leader Dream’ slaagt Nina Kinert erin een buitenaardse wereld tot leven te brengen. Het album is eigenzinnig maar is desalniettemin redelijk toegankelijk. Er is ruimte voor experiment maar dat voert zeker niet de boventoon. Het is het verhaal en de vertelkunst daarvan die op dit album zegeviert.

« Video: The Calorifer is Very Hot! – Evolution On Stand-by | Review: Paceshifters – One For The Road »