Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Minus The Bear – Omni

« Hot Video Alert: Chief – Night And Day | Listen: The Drums – The Drums »

Minus The Bear is aan zijn vierde album toe en voegt daarin alle voorgangers samen. ‘Omni’ heeft het opstandige karakter van ‘Highly Refined Pirates’, de cleane sound van ‘Menos El Oso’ en de meer progressieve kant van ‘Planet of Ice’. In theorie is dit het beste album van deze band uit Seattle ooit.

Het gevaar van het samenbrengen van verschillende kwaliteiten is dat ze elkaar afzwakken. Niet dat ‘Omni’ geen strak album is, een sensatie is het ook bepaald niet. Het lijkt er op alsof de band te hard zijn best heeft gedaan. ‘Omni’ is af en toe wat saai.

Het begint allemaal heel erg prima met de opener ‘My Time’. De combinatie van synths en gitaar is verfrissend. Het tempo is vlot te noemen, en het valt op hoe slick alles geproduceerd is. Niet over geproduceerd. Laat ik het een helder, clean, geluid noemen.

Dan, na vier nummers, neemt Minus The Bear gas terug. We krijgen te maken met zogenaamde ‘slow burners‘, nummers die het moeten hebben van een wat lager tempo en vaak een wat langere opbouw. De energie die van het begin van ‘Omni’ uit ging, lijkt plotseling totaal verdwenen. Wat rest is technisch perfecte muziek. Saai, omdat het ontbreekt aan verrassende elementen of invalshoeken.

Het ontbreekt Minus The Bear aan voldoende creativiteit. Het zou de band misschien hebben geholpen om alles wat ze tot nu toe hebben geproduceerd, gewoon te vergeten. Om dan tot nieuw dingen te komen. Ik gun muzikanten van deze orde hun meesterwerk, bij Minus The Bear laat die echter nog heel even op zich wachten.

« Hot Video Alert: Chief – Night And Day | Listen: The Drums – The Drums »