Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Lola Kite – Lights

« Video: The Pass – Walk Away | Video: Peter Bjorn & John – Breaker, Breaker »

Album art voor Lola Kite - 'Lights'

Je hoeft niet perse over de grens te zoeken voor de meest hippe indie muziek. Er komen maar al te veel verrassende bands uit de polder. Vernieuwend zijn ze niet altijd, eerder volgen ze de laatste trends uit de VS. Erg is dat niet, het is wat het publiek wil. Daarbij, de kwaliteit van (indie) muziek van Nederlandse komaf maakt ontzettend veel goed!

Veelzijdig

Lola Kite is een muzikaal trio dat voor Nederlandse begrippen erg vernieuwend is, immers, zoiets hadden we nog niet! Hun nieuwe album ‘Lights’ doet denken aan Ariel Pink’s Haunted Graffiti en Animal Collective. Eerlijk is eerlijk, je doet deze band tekort door ze enkel te vergelijken met gevestigde namen. Ze hebben namelijk wel degelijk hun eigen sound.

Een verslavend element aan ‘Lights’ is de bruisende energie die ervan uitgaat. Deze Amsterdamse multi-instrumentalisten hebben het voor elkaar gekregen om hun enthousiasme vast te leggen op CD! Daar waar de band live altijd al voor een feestje heeft weten te zorgen, is ‘Lights’ een album geworden die getuigd van enorm plezierige sessies in de studio.

Creatieve geesten

‘Lights’ is het product van creatieve geesten. Het album is veelzijdig en verrassend. Er zijn de uptempo en outgoing nummers als ‘Everything’s Better’ en titelsong ‘Lights’, de band weet echter ook goed uit de hoek te komen als ze iets meer de subtiliteit zoekt. Een nummer als ‘Eddie’ verraadt enige invloed van Depeche Mode maar legt samen met songs als het stemmige ‘The River’ de basis voor een enorme veelzijdigheid.

Het was misschien fijn geweest -een goede Nederlands traditie wil dat er altijd enorm moet worden gezeverd bij recensies van Nederlandse bands- als de veelzijdigheid van Lola Kite zich had vertaald in een andere volgorde van songs. ‘Lights’ begint uitbundig maar wordt naar het einde toe steeds meer ingetogen. Een ietwat meer grillige lijn had dit album tot een nog verrassender geheel kunnen maken. Nu eindigt de CD net iets te zwaar op de hand. Was het epische ‘At The Gate’ niet een veel beter slotnummer geweest dan ‘Slow Cat’? Zomaar een overpeinzing…

Indie Pop

Ondanks dat Lights een beetje in mineur eindigt, weet dit album zich het best omschreven als een feestje. Lola Kite is met zijn veelzijdige indie pop een band die thuishoort op Lowlands maar ook op festivals als Pukkelpop niet mag missen! Vrolijke eigenzinnige muziek die een groot publiek zal weten te bekoren.

« Video: The Pass – Walk Away | Video: Peter Bjorn & John – Breaker, Breaker »