Ontdek Oprechte Muziek!

Review: John & Jehn – Time For The Devil

« Hot Video Alert: Broken Bells – The Ghost Inside | Review: Funki Porcini – On »

Het kan niet anders of je gaat verschillende muzikale tijdperken herbeleven met ‘Time For The Devil’. De Fransen John & Jehn zou je literair gezien kunnen plaatsen in de beat-generatie van de jaren ’60. Muzikaal neigen ze juist meer naar Britse Ambient bands uit de jaren ’80 zoals The Psychedelic Furs.

Ook neigt hun muziek naar jaren ’90 materiaal zoals je die misschien kent van Shakespeare’s Sister. Af en toe hoor je vleugen Bowie…

In geen geval kun je stellen dat John & Jehn Frans klinken…

John & Jehn (resp. Nicolas Congé en Camille Berthomier) zijn van mening dat de duivel niet als puur slecht zou moeten worden gezien, eerder als verkeerd begrepen. Een zienswijze die leidt tot muziek die diepgang kent maar daarmee niet perse zwaar op de hand is. Het nuanceren van de duivel leidt in dit geval in het mengen van licht en duisternis. Catchy songs met een donkere ondertoon.

‘Time For The Devil’ is zwaar op de hand, maar ook luchtig. Een contrast dat het album spannend maakt en daarmee de aandacht goed weet te vatten. Daarnaast is er diepgang met de onderwerpkeuze. Een compleet, dynamisch album!

Het moge duidelijk zijn dat John & Jehn muzikaal vele invloeden verwerken in hun muziek. Dat is op zich een natuurlijk en goed ding. Jammer is alleen dat er niet echt sprake is van een duidelijke toevoeging van deze twee muzikanten zelf. Afgezien van de zang, hebben John & Jehn niet echt een eigen gezicht. De originaliteit is, los van allicht de literaire aspecten van dit album, ver te zoeken. Het lijkt alsof er net iets teveel is gegraaid uit vervlogen tijdvakken.

Compleet, literair en verrassend, dat is ‘Time For The Devil’ zeker. Daarmee is het een zeer verdienstelijk tweede album voor John & Jehn. Nu maar hopen dat het derde album -wat er toch zeker zal komen(?)- iets meer eigen zal zijn.

« Hot Video Alert: Broken Bells – The Ghost Inside | Review: Funki Porcini – On »