Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Jason Simon – Jason Simon

« Video: The Dears – Omega Dog | Review: Shit Robot – From The Cradle To The Rave »

Jason Simon is vooral bekend als zanger en gitarist van de psychedelische rockband Dead Meadow. De muziek van die band is vrij heftig, uptempo maar zwaar aangezet. Hoe anders zijn solodebuut. Dit album, genaamd ‘Jason Simon’, mag zwaar worden genoemd, maar dan wel met een heel andere insteek. De heftigheid komt van binnenuit!

Op dit album horen we Jason Simon kaler dan ooit, bijna naakt! Een groot gedeelte van deze plaat bestaat uit niks meer dan gitaarwerk en zang. Daar waar er meer te beleven is, betreft het een harmonium (in het welhaast monumentaal te noemen ‘The Dust Does Blow’), wat tweede zang hier en daar en af en toe een met kwastjes beroerde drum.

Bij het nummer ‘Strayin” haalt Jason Simon het meeste uit de kast, we horen hier wolvengehuil! Het nummer is illustratief voor het gevoel wat het overbrengt. Het is alsof we als luisteraar een eenzame prairie over worden geloodst. Dor gras, tumbleweed en stuivend zand. Unheimlich, maar tegelijkertijd ook van een ontroerende schoonheid.

Dit is het soort country blues dat je bij je lurven pakt, het durft langdradig te zijn. Het lijkt te willen zeggen: “Echte mannen doen niet aan concessies!”

Van het psychedelische waar Dead Meadow om bekend staat, horen op dit album niks terug. Wellicht was Simon die kant wat zat? Het lijkt er in ieder geval op dat Simon op dit album een geheel eigen koers vaart waarbij er geen rekening wordt gehouden wat wij als luisteraars graag zouden horen. Voila, de titel ‘Jason Simon’ is goed gekozen, het klinkt in alles als een heel persoonlijk document.

De schoonheid van dit album zit hem in de eigengereidheid, de puurheid en het grote muzikale talent van Jason Simon.

« Video: The Dears – Omega Dog | Review: Shit Robot – From The Cradle To The Rave »