Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Jamaica – No Problem

« Hot Video Alert: Trentemøller – Even Though You’re with… | Review: Lloyd Cole – Broken Record »

‘No Problem’ is een goed gekozen titel voor het debuut-album van Jamaica. We hebben hier te maken met ongecompliceerde niks-aan-de-hand rock. Dusdanig niks aan de hand, dat het zich goed leent als muzikaal behang. Of je nu achter een lopende band zit of op kantoor, Jamaica zal je niet van je werk houden. Hoogstens neurie je mee.

Hoewel Jamaica als band de vrijheid heeft te maken wat het wil, maakt het pop. Inderdaad, dat is niet noodzakelijk negatief… (zei de azijnpisser van een recensent)

Bands als Jamaica springen er niet direct uit. Ze doen hun ding en dat wordt gewaardeerd. Of je ze tien jaar na dato nog herinnerd? Dat is een tweede. Maakt ook niet uit, want dan is er vast een goede opvolger. Een band die zijn best doet zijn luisteraars een goed gevoel te bezorgen. Een band die met liefde simpele melodieën componeert. Een band die gemakkelijk in het gehoor ligt.

Bijzonder aan Jamaica is dat deze band niet, zoals je misschien zou verwachten, zomaar ergens uit Amerika komt, deze band komt uit Parijs!

Jamaica maakt soft-rock in jaren ’80 stijl. Niks opzienbarends daar. Wat de muziek van deze band aantrekkelijk maakt is het enthousiasme waarmee het wordt gebracht. Het komt vooral van voorman Antoine Hilaire. Daarnaast is dit album zeer bekwaam geproduceerd door onder andere de sound-engineer van Daftpunk, Peter Franco.

Goed, ‘No Problem’ ligt gemakkelijk in het gehoor en is slick geproduceerd. Dat staat in ieder geval garant voor een voldoende! Toch, het album kabbelt weliswaar lekker voorbij, maar echt grote indruk weet het niet te maken. Echt memorabele songs ontbreken. Wellicht dat Jamaica opzoek moet naar een meer onderscheidende stijl?

« Hot Video Alert: Trentemøller – Even Though You’re with… | Review: Lloyd Cole – Broken Record »