Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Is Tropical – Native To

« Video: Matt The Electrician – All I Know | Review: TenTemPiés – Canto Para Gritar »

‘Native To’, het nieuwste album van electro collectief Is Tropical werd voorafgegaan door single ‘The Greeks’ (zie video). De videoclip van dat nummer was in 2 weken tijd goed voor een ruime anderhalf miljoen views. Een flinke buzz en niet onterecht, met dit laatste album weten de Londenaren flink impact te maken!

Britse sound

Bestaat er zoiets als een typisch Britse electro sound? Moeilijk te zeggen. Toch kun je Is Tropical met gemak vergelijken met bijvoorbeeld Klaxons. Deze Britten produceren een soortgelijk geluid; dreampop gekenmerkt door lo-fi aandoende electro. Op de zang na veelal ongepolijst, gedreven door precies genoeg adrenaline. Melodieus, uptempo en catchy maar dan wel met een gerafeld randje. Niet per definitie geschikt voor op de commerciële radio, maar wel toegankelijk genoeg om een zeer brede doelgroep van hippe alternatievelingen te behagen.

Met zijn stevige baslijnen, weinig subtiele maar effectieve beats en uitbundige soms zelfs brute synths is ‘Native To’ een geheel dat valt te omschrijven als hoogst entertaining. Zet deze band neer in de Bravo tent op Lowlands, dan je weet zeker dat er als bezetenen gedanst gaat worden. Het is dan ook net alsof de dagen van de rave nog een beetje doorklinken in de muziek van Is Tropical, dit is duidelijk muziek waarop men moet feesten!

Vermakelijk

Vergelijk je muziek met Rave dan bestempel je het al snel als oppervlakkig en te makkelijk. Dat is zeker niet de bedoeling! ‘Native To’ heeft met Rave, op beleving na, maar weinig te maken. Zeker, sommige deuntjes doen ietwat gedrogeerd aan, maar Is Tropical is bovenal ook creatief. Met liefde worden samples uit nineties computer spelletjes toegevoegd en de band is ook niet vies van een beetje funk of moddervette gitaarriffs. Niet direct vernieuwend maar daarmee nog wel voldoende spannend, om meerdere malen te beluisteren.

Hoewel makkelijk te behappen geeft ‘Native To’ zich niet in een keer prijs. Het album weet over de hele linie te vermaken en geeft blijk van de nodige creativiteit. Prima materiaal om eens een weekend finaal van uit je dak te gaan!

« Video: Matt The Electrician – All I Know | Review: TenTemPiés – Canto Para Gritar »