Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Heroes & Zeros – Simian Vices Modern Devices

« Review: The Ettes – Look At Life Again Soon | Hot Video Alert: Menomena – Dirty Cartoons »

Van meet af aan is het duidelijk: dit album is gevaarlijk. Explosief. Uptempo drums, snerpende gitaren… De Noorse band Heroes & Zeros maakt edgy, progressieve rock.

‘Simian Vices Modern Devices’ is het derde album van Heroes & Zeros. Wie het voetbalspel Fifa 2008 wel eens heeft gespeeld, heeft met deze band kennis gemaakt. Het nummer ‘Into The Light’ werd voor deze game gebruikt. Niet geheel verwonderlijk, de muziek van Heroes & Zeroes leent zich prima voor dit soort projecten. Er wordt namelijk een hoop spanning mee toegevoegd.

Met nummers als ‘Simian Vices’ en ‘Iron Honey & Gold’ (video) opent ‘Simian Vices Modern Devices’ vol in de aanval. Alle registers staan van meet af aan volledig open, de niets vermoedende luisteraar wordt flink wakker geschud! De band laat meteen zien waar ze ontzettend goed in is; Redelijk lange nummers waarin ze er toch in slaagt de spanning vast te houden.

Je zou kunnen stellen dat Heroes & Zeros musiceert in de stijl van landgenoot Motorpsycho. Wel nu, er zijn overeenkomsten, al klinkt die band over het algemeen een stuk donkerder.

Heroes & Zeros weet hoe ze moet rocken, maar klinkt heel helder, welhaast klinisch. Daarbij lijkt de band niet direct (zoals Mororpsycho) opzoek te zijn naar hoogstaande (bas)gitaar loopjes en slagjes, de focus ligt meer op het melodische aspect.

‘Simian Vices Modern Devices’ laat qua sound weinig verschil in kleur zien. Toch weet de band diversiteit te brengen, dit doet ze door tijdig gas terug te nemen. Door nummers onderling te laten verschillen in tempo voorkomt Heroes & Zeros dat ze op elkaar gaan lijken. Daarbij, de meeste nummers staan behoorlijk op zichzelf, met ieder een heel andere opbouw, en vele verrassende wendingen.

Het staat buiten kijf dat Heroes & Zeros een band is met behoorlijk wat muzikale diepgang, toch slaagt de band er in heel toegankelijk te klinken. Geen drempels, vanaf de eerste seconde ligt dit album makkelijk in het gehoor. ‘Simian Vices Modern Devices’ leent zich even gemakkelijk voor tijdens de afwas, als voor een zeer kritische luisterbeurt.

Heroes & Zeros heeft met ‘Simian Vices Modern Devices’ een zeer verfrissend rockalbum geproduceerd, eentje die je meerdere malen achter elkaar zult beluisteren. Verslavend!

« Review: The Ettes – Look At Life Again Soon | Hot Video Alert: Menomena – Dirty Cartoons »