Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Groove Armada – White Light

« Shorties: Metric, Noah And The Whale, The Dead Trees | Video: Warren Fellow & Michel Steinbach feat. Todd Terry – Got A Soul »

Het aardige van remixes is dat je je eigen materiaal kunt recyclen en in een heel nieuw licht kunt zetten. Het is bij elektronische muziek vaak makkelijker dan meer traditionele muziek, immers een net even andere aanslag van de gitaar maakt een stuk minder indruk dan een compleet andere beat en de toevoeging van virtuoze geluidseffecten.

Dik in de verf

Eerder in 2010 bracht Groove Armada het album ‘Black Light’ uit. Een album dat op Ekaya positief werd ontvangen, zij het met een kanttekening hier en daar. Voor White Light geldt eigenlijk hetzelfde. Niet geheel verwonderlijk, het betreft hier namelijk een verzameling remixes en herinterpretaties van eerder werk, voornamelijk afkomstig van ‘Black Light’.

Het grote verschil tussen Black Light en White Light is dat de laatste uitbundiger is. Het zit als het ware dikker in de verf. Dat betekent in dit geval dat de beats en synths meer ruimte krijgen. Het is op dit album al met al meer feesten geblazen dan op ‘Black Light’.

Supplement

Het is niet zo dat ‘White Light’ een soort herhaling is van zijn voorganger, eerder een supplement. Het was gaaf geweest als je de twee albums in 1 hoes zou kunnen kopen, dat het beide onderdeel waren geweest van een dubbelaar. Het had zeker bijgedragen aan de feestvreugde!

‘White Light’ bevat ook nieuw materiaal, het nummer ‘1980’. De perfecte song om helemaal op los te gaan mocht je een dansvloer bewoner zijn. Dat mag je natuurlijk ook verwachten van Groove Armada, het is immers een zeer grote naam in de dance scene. Daarbij spreekt het vaak zowel alternatieve electronic liefhebbers als meer mainstream dance fans aan.

Onbegrensde Creativiteit

‘White Light’ is een welkome aanvulling op ‘Black Light’. Hoewel die laatste best interessante collaboraties bevat, is ‘White Light’ een album met meer beleving. Het is alsof alle remmen los zijn gelaten en de creativiteit geen grenzen op gelegd. Feest!

Op ‘White Light’ staat een nog straffere versie van ‘Look Me In The Eye Sister’

« Shorties: Metric, Noah And The Whale, The Dead Trees | Video: Warren Fellow & Michel Steinbach feat. Todd Terry – Got A Soul »