Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Geert Docter – De Huisvriend

« Listen: Violens – Amoral | Review: Frightened Rabbit – The Winter Of Mixed Drinks »

Geert Docter heeft een nieuwe ceedee uit, nou ja eigenlijk meer een ep: ‘De Huisvriend’ Het schijfje bevat 5 nieuwe Nederlandstalige nummers. Hij is op de weg doorgegaan, waar hij zijn laatste album ‘Westerpark’ mee besloot.

Kinderen Voor Kinderen

Het besluit van ‘Westerpark’ viel destijds niet echt in goede aarde bij ondergetekende. Daarom ben ik eens te meer benieuwd, of de nieuwe liedjes mij nu wel kunnen bekoren.

In feite is er niet veel veranderd. De teksten zijn onschuldige niemendalletjes. Het heeft een hoog Kinderen voor Kinderen (voor volwassenen) gehalte. Licht filosofisch, maar telkens met een kwinkslag. Een zin als ‘Wie overleven wil, moet niet te nuchter zijn’ stuit misschien alleen een stugge noorderling tegen de borst.

Vooruitgang

De muziek daarentegen is vooruit gegaan. Het geluid is erg goed gemixt en de opbouw van de nummers is heel consistent. De kwinkslag die in zijn teksten doorklinkt, komt soms ook weer terug in de muziek. Het nummer ‘Lilian lacht’ is daar een goed voorbeeld van. Het nummer klinkt als een mix van Bloem (‘Even aan mijn moeder vragen’) en iets van K3.

De middelste 3 nummers zijn serieuzer. In ‘100.000 Mogelijkheden’ speelt de elektrische gitaar een belangrijke rol. De solo is boeiend om naar te luisteren. De samenzang met zangeressen klinkt erg mooi. ‘Nooit oneindig’ begint met een rustig jazzy piano en kabbelt kalm door en eindigt in (alweer) mooi samenzang. ‘Alleen (met Sally Mometti)’ is een heel uptempo nummer.

Knipoog

Al met al is ‘De Huisvriend’ een gevarieerde plaat. Het rockt af en toe, is speels en de samenzang is erg mooi. Als je de plaat serieus wilt nemen dan kun je de muziek het best betitelen als nederpop met een knipoog.

« Listen: Violens – Amoral | Review: Frightened Rabbit – The Winter Of Mixed Drinks »