Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Funkerman – Paperbag Revolution/Everyday Getaway EP

« Listen: The Kills – Satellite | Listen: The Pains of Being Pure at Heart – Belong »

Funkerman heeft een uitermate lekker EP’tje uitgebracht: ‘Paperbag Revolution/Everyday Getaway’ genaamd. Dance die uitermate geschikt is om je weekend mee te openen, of er juist van te bekomen. Bovenal dance die zijn genre ontstijgt door een enorme creativiteit en een heerlijke funky, ja soms zelfs jazzy geluid.

Het nummer ‘Paperbag Revolution’ laat zich nog het meest kenmerken door zijn Afrikaans aandoende ritmes. Het geeft het nummer een heerlijke schwung mee die menig luisteraar in een heerlijk ontspannen gemoedstoestand zal brengen. We hebben hier te maken met een muzikaal fuifje die ergens veel te kort lijkt te duren. Funkerman geeft les in subtiliteit en maakt ons en passant nog even verslaafd aan zijn groove!

Welhaast onnavolgbaar is het nummer ‘Everyday Getaway’. Deze track lijkt aanvankelijk dezelfde koers te gaan volgen als zijn voorganger, zij het met een iets minder tropische inslag. De swingende percussie is grotendeels vervangen voor een wat strakkere beat. Plotsklaps is daar ineens een hoogtepunt vanjewelste: Een heerlijk vrij improviserende trompet neemt de leiding. Het is alsof Miles Davis een dance club binnenstapt en het er uitermate naar zijn zin heeft.

Voor wie ‘dance’ een vies woord is, moet bij zichzelf te rade gaan waarom. Is het vanwege het kopieergedrag en het gebrek van de vele DJ’s en producers? Ga in dat geval zeker Funkerman beluisteren, met deze nieuwste EP ademt hij een en al vernieuwing uit. Zijn invulling aan het begrip ‘dance’ is (op dit schijfje) een intelligente mix van uiteenlopende muziek, waarvan men heel simpel genieten kan!

Funkerman – Everyday Getaway by Funkerman

« Listen: The Kills – Satellite | Listen: The Pains of Being Pure at Heart – Belong »