Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Danko Jones – Below The Belt

« Review: Angus & Julia Stone – Down The Way | Hot Video Alert: Silversun Pickups – The Royal We »

Heb je het anno 2010 over recht toe, recht aan spierballen rock dan heb je het vast en zeker over Danko Jones! Voor menig rock liefhebber was mei 2010 dan ook een maand om in de agenda te plaatsen, ‘Below The Belt’ kwam immers uit!

Wel nu, met de aankoop van een album als ‘Below The Belt’ kom je niet bedrogen uit. Alles wat je kunt en mag verwachten wordt je geboden. Wat dat betreft bevat dit album geen verrassingen. Het is meer de vraag hoe Danko en zijn mannen aan de wensen van hun fans zullen voldoen.

Wat willen die fans? Beukende gitaren en stuwende drums. Nummers vol van testosteron. Wel nu: Danko Jones heeft het ook op ‘Below The Belt’ in zich om meneren van rond de veertig hun midlifecrisis in te zingen, rechtstreeks richting motordealer. Zijn macht reikt echter verder, het vocabulair van menig man weet hij terug te brengen tot de essentie: een luidkeels en welgemeend “Wraaauw!” Eerste Levensbehoeften zijn dan: vrouwen, vlees, benzine en bier.

Niet erg diepgaand…

Nee, bepaald niet diepgaand. Wel: plat en doorzichtig! Heus, het gaat om gevoel: het oergevoel! Af en toe moet dat worden gevierd, en wel met Rock ’n Roll van het vuige soort! Dus als Danko Jones zijn nachtelijke escapades met (telkens andere) vrouwen bezingt, dan is het zaak om heel hard mee te zingen…

…En dan maar hopen dat de mensen in je buurt gelijk gestemd zijn…

Kort en krachtig: Danko Jones brengt de wereld een stevige plaat, die volstaat. ‘Below The Belt’ is de aanschaf waard!

« Review: Angus & Julia Stone – Down The Way | Hot Video Alert: Silversun Pickups – The Royal We »