Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Curry & Coco – We Are Beauty

« Listen: Bon Iver – Calgary | Review: Blues Brother Castro – Out On The Beach »

De titel van het Franse duo Curry & Coco doet aan als een statement: ‘We Are Beauty’. Dat soort uitspraken zijn altijd reden om op je hoede te zijn, enkel mensen met een afwijkend uiterlijk zeggen dat soort dingen! In combinatie met artwork dat nu niet bepaald onder de categorie eye candy valt (What were they thinking?) zal het waarschijnlijk niet als warme broodjes over de toonbank van de platenzaak gaan. Dan hebben we het nog niet eens over de muziek op dit album gehad…

Weinig boeiend

Wie op Youtube wat rondneust op zoek naar beeldmateriaal van Curry & Coco kan kennis maken met hevige live shows. Dat is dan ook waar het duo in uit weet te blinken, er komt veel energie bij vrij en wie zichzelf eerst net niet in een coma zuipt zal er op kunnen dansen. Verder lijkt de band niet echt iets boeiends te kunnen bieden.

De songs op ‘We Are Beauty’ lijken in de jaren ’90 te zijn geschreven en geproduceerd door een stel foute Duitse leernichten om menig nog veel fouter disco feest luister bij te zetten. Vernieuwing en originaliteit lijkt ver weg. Het ontbreekt op dit album aan enige vorm van inspiratie. Curry & Coco bewijzen in hun eentje dat niet alles uit Frankrijk per definitie hip en happening is. Maar misschien missen we hier iets?

Afgezaagd

Moeten we geshockeerd zijn als dit duo luid uitschreeuwt ‘Sex Is Fashion’? Wat beogen Curry & Coco daar eigenlijk mee? Is het hen te doen om commercieel succes misschien? Anders zijn dit soort songs toch niet te verklaren. Muzikaal is het of er verzameling soa’s door je speakers worden geperst; de symptomen zijn jeuk en een branderig gevoel bij het luisteren. Irritatie alom. Simplistische beats, nog simplistischere melodietjes en een synthesizer sound die na 10 seconden al afgezaagd aan doet…

Wie deze review leest krijgt waarschijnlijk de indruk dat de recensent in kwestie, geen enkel positief punt op dit album kon vinden. Dat klopt. Meestal bleef het album niet langer dan drie songs achtereen aan staan om dan snel plaats te maken voor iets anders, wat dan ook. Slechts 1 ding spreekt voor dit album: Wanneer een plaat een dusdanig negatieve indruk maakt als ‘We Are Beauty’ op ondergetekende, dan is het bijna zeker dat het album bij een geheel andere doelgroep wellicht uitstekend zal vallen. De kijkers van Idols dansen met hun ster op het ijs wellicht?

« Listen: Bon Iver – Calgary | Review: Blues Brother Castro – Out On The Beach »