Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Chloë & The Lonesome Cowboy – Right At The Sun

« Video: Sun Airway – Oh Naoko | Video: Fiction – Big Things »

Chloë & The Lonesome Cowboy is een duo uit Brussel dat graag authentieke muziek maakt. Die muziek willen ze niet enkel voor zichzelf houden, daartoe hebben deze twee sympathieke eigenzinnige jongelingen de EP Right At The Sun opgenomen. Vast staat dit: met de authenticiteit zit het wel goed.

Wennen

Kan iemand een band/muzikant noemen aan wie Chloë & The Lonesome Cowboy doet denken? Het is lastig te zeggen, dit Belgische duo slaagt er namelijk zeer goed in, zich te onderscheiden van de massa. Dat kan zowel een contra zijn als een pro; Het (grote) publiek moet er waarschijnlijk erg aan wennen, er zal ook een (klein) segment zijn dat het direct in de armen sluit.

Een extra moeilijkheid aan al te authentiek zijn, is dat het moeilijk is te zeggen waar je als muzikant nu exact staat. Het komt vooral aan op zelfreflectie, immers, wie authentiek wil zijn moet dicht bij zichzelf blijven! Aan de andere kant: wie gehoord wil worden zal wellicht op enkele terreinen de luisteraar tegemoet willen komen? Het is goed te weten dat Chloë & The Lonesome Cowboy nog maar aan het begin staat van muzikale reis. Die zal hopelijk naar muzikale rijkdommen leiden.

Uitgesproken

Zangeres Chloë weet te intrigeren, zoveel is zeker. Haar stem drukt een zeer grote stempel op de algehele sound. Van vals zingen kun je haar niet beschuldigen, toch zal ze wellicht niet direct gemakkelijk in het gehoor liggen. Haar geluid lijkt enigszins verdraaid, verre van doorsnee en zeer uitgesproken.

Daar waar Chloë vocaal in zeer grote mate weet te boeien, is de muzikale begeleiding van een andere orde. Het duo heeft gekozen voor een ietwat kale, simplistische, begeleiding. Bij aanvang van de EP werkt dit goed, naarmate de songs elkaar opvolgen wordt het langzaam vervelend. Zeer subtiel krijg je als luisteraar mee dat je wel degelijk luistert naar mensen met talent, wie zich hier niet in verdiept zal daar gemakkelijk aan voorbij gaan.

Gewaagd

Uit de muzikale keuzes kan men opmaken dat het de bedoeling is van Chloë & The Lonesome Cowboy om vooral zeer kwetsbaar te klinken. Dat is een streven dat enig lef vereist. Lef dat in dit geval een interessante EP oplevert. Liefhebbers van muziek zullen zeker nu en dan geraakt worden door het eigenzinnige geluid. Veel boeiender echter is de vraag hoe deze muzikanten zich in de toekomst zullen ontwikkelen. ‘Right At The Sun’ is een zeer gewaagd startpunt.

« Video: Sun Airway – Oh Naoko | Video: Fiction – Big Things »