Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Chickenhawk – Modern Bodies

« Review: John Watts – More Than Music | Video: Rena Rama – Resturang Josefina »

Chickenhawk, hysterischer dan dit wordt een metalband niet. Debuutalbum ‘Modern Bodies’ kent geen enkel moment van terughoudendheid. Als luisteraar krijg je een flinke stoot energie toebedeeld, als was het met een TASER®.

Een flinke opdonder dit album! De drums laten je alle hoeken van de huiskamer zien, daar waar de gitaren je met je gezicht over een betonnen vloer slepen. De zang lijkt welhaast kwaadaardig bezeten! Voila, daar heb je de hysterie!

De sound van deze band doet nogal denken aan bands die hun hoogtijdagen in de jaren ’90 hadden. De vergelijking met The Melvins ligt bijvoorbeeld erg voor de hand. Deze band gaat even onbevreesd de aanval in. Chickenhawk lijkt echter nog een versnelling hoger te spelen! De band heeft de beschikking over een enorme hoeveelheid energie en daar maakt het volop gebruik van.

Je mag Chickenhawk dan strikt genomen als metal beschouwen, het schuurt ook flink tegen de grunge en de punk-rock aan. Zeker als je het hebt over de manier waarop de songs in elkaar steken; hier gaat een werkwijze achter schuil die de meeste metal bands vreemd is. Ingewikkelde constructies worden eerder opgezocht dan uit de weg gegaan. Niet direct iets voor metal puristen dus, misschien aardig voor wie zijn smaak wil verbreden?

‘Modern Bodies’ is een gevaarlijk album, je moet een zekere doodsverachting hebben wil je het beluisteren. Deze band walst over je heen, zaagt je door midden, en walst dan nog eens over je heen. De overtuiging en inzet waarmee deze band opereert dwingt respect af!

« Review: John Watts – More Than Music | Video: Rena Rama – Resturang Josefina »