Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Cheese People – Cheese People

« Hot Video Alert: Wolfmother – Far Away | Hot Video Alert: The National – Little Faith »

Het heeft alles in zich in om helemaal hip te worden: Cheese People! Nee, ze komen niet uit Berlijn, New York of Londen, ze komen uit Samara. Dat ligt in Rusland, aan de Wolga. Hemelsbreed ligt het even ver van Moskou als Amsterdam van Glasgow. Niet direct het centrum van de wereld, maar blijkbaar inspirerend genoeg om zeer krachtige disco punk voor te brengen.

De band Cheese People heeft, na lang in menig kelder te hebben geoefend, haar gelijknamige debuutalbum zelf moeten financieren. Desalniettemin zijn ze er al wel in geslaagd om het (naast Rusland) uit te laten geven in Japan. Het is nu de beurt aan de rest van de wereld, ik denk dat we deze band maar eens heel nederig welkom moeten gaan heten.

De muziek van Cheese People is energiek, bij vlagen explosief. Zangeres Olya Chubarova haar zang doet exotisch, welhaast een beetje Aziatisch, aan. Het is scherp, direct en doeltreffend. Het levert een mooie spanning op met het instrumentale vlak. Dat swingt, is soms experimenteel, maar eigenlijk altijd funky. Er wordt ‘gebliept’, nu en dan worden gitaren flink in de overdrive gezet, maar er is ook plek voor contrabas. De sound is fuzzy en erg aanstekelijk. De teksten (voor zover je er op let) zijn simpel maar humoristisch.

Het is hard zoeken wil men minpunten aan dit album ontdekken. En al zijn ze er, (sommige nummers lijken erg op andere…) dan kan het niet anders of je bent geneigd deze Russen op basis van hun sympathieke uitstraling het voordeel van de twijfel te geven. Ach wat, azijn zeiken is sowieso niet aan de orde, dan doe je het namelijk verkeerd. Neem liever een paar goede shots Vodka en ga los!

Zonder enige twijfel kan Cheese People zo in elke zichzelf respecterende, vooruitstrevende, club worden gedraaid. Zet het album ‘Cheese People’ op en je weet je verzekerd van een menigte (zo cool mogelijk) dansende mensen.

Helemaal cool: download het album voor nop hier! (klik)

« Hot Video Alert: Wolfmother – Far Away | Hot Video Alert: The National – Little Faith »