Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Castrovalva – We Are A Unit

« News: Civet Komt Naar Europa | Hot Video Alert: Monsters Of Folk – Dear God »

Au, Castrovalva’s nieuwe album ‘We Are A Unit’ doet pijn! Deze Britten zijn niet van plan zich in te houden, deze muziek schopt, slaat en beukt… Daarom direct een waarschuwing: als je deze plaat gaat luisteren, moet je wel tegen een stootje kunnen.

Castrovalva, dat staat voor snerpende baslijnen, die zich als een elektrische zaag een weg door je botten banen. Het is zang die nu en dan (vooral bij de opening van het album) iets weg heeft van Robert Plant in ‘Immigrant Song’ maar dan onder flinke hoogspanning. Het is een ramp, met de gitaar als alles vernietigende storm en de drums als een bijkomende aardbeving.

Is Castrovalva de hel? Dacht het wel!

Hel is voor een band als Castrovalva een positief begrip. We hebben hier te maken met een stukje expressie die vooral voortkomt uit de donkere kanten van de menselijke psyche. Woede, frustratie en onvrede, het zijn een paar van de drijfveren die ‘We Are A Unit’ soms laten exploderen.

Wat ‘We Are A Unit’ heel interessant maakt, is dat je er meerdere hiphop en gangsterrap invloeden in terughoort. Het is wat dat betreft bepaald geen recht toe, recht aan speed metal. Heb ik het nog niet eens over de invloeden vanuit de punk… De band is muzikaal behoorlijk breed onderlegd, dat komt mooi tot uiting met de invoeging van een sax in het nummer ‘Hooliganz R Us’. Inderdaad, een nummer waar het er flink aan toe gaat en wat mij betreft een van de hoogtepunten op dit album.

‘We Are A Unit’ is een album waarop het tempo razendsnel ligt. Nooit krijg je als luisteraar een moment om adem te halen. Het is zeker geen muziek die voor iedereen is weggelegd, het heeft dan ook een uitgesproken karakter. In zijn soort wil ik ‘We Are A Unit’ bestempelen als fris en energiek met een goed afgemeten aandeel experiment.

Kort en fuckin’ krachtig!

« News: Civet Komt Naar Europa | Hot Video Alert: Monsters Of Folk – Dear God »