Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Broken Social Scene – Foregiveness Rock Record

« Hot Video Alert: Avi Buffalo – What’s It In For | Hot Video Alert: Villagers – Becoming A Jackal »

Broken Social Scene (BSS), wie of wat was dat ook maar weer? Tja, vijf jaar verstreken sinds de band het album ‘Broken Social Scene’ uitbrachten. Daarna werd van deze Canadese band als geheel slechts mondjesmaat wat vernomen. Wel was er plek voor bijvoorbeeld een aantal solo projecten van verschillende bandleden. Het leverde verschillende platen wiens titel allemaal begonnen met: “Broken Social Scene Presents: (…)”.

Om kort te gaan: BSS is een band uit Toronto die na vijf jaar afwezigheid eindelijk weer van zich laat horen!

Zonder het album ‘Foregiveness Rock Record’ te hebben geluisterd kun je vooraf al stellen dat het een feestje moet zijn. BSS bestaat op dit moment zelf uit zeven personen. Alsof dat niet genoeg is zijn er ook nog enkele collaborateurs uitgenodigd. Niet de minsten, we hebben te maken met leden van Stars, Metric, The Sea & Cake en The Weakerthan. Toch kun je dit album niet beschouwen als een bijeenraapsel van verschillende projecten. Daarvoor kun je teveel spreken van een eenduidige stijl.

Wat wil dat zeggen, eenduidigheid in stijl? Wel nu, het kan betekenen dat je uit een bepaalde muzikale stijl het uiterste probeert te halen. Het kan natuurlijk ook betekenen dat je een album simpelweg wordt volgestouwd met veel van hetzelfde. ‘Foregiveness Rock Record’ neigt naar het laatste, maar laat ik wel wezen, dat betekent nog niet dat ik het iemand zal afraden dit album te beluisteren! -De gedachte alleen al…

Hoewel ik het album in zijn geheel niet erg spectaculair vindt, zijn er zeker een aantal pareltjes op te vinden. Zo zijn er het dromerige ‘Romance To The Grave’, het meer up-tempo ‘Texico Bitches’ en het eigenzinnige ‘Ungrateful Little Father’ (Horen we hier de invloed van Eels). Nummers die het album iets van kleur weten te geven, het onderscheiden van de grijze alternatieve massa.

‘Foregiveness Rock Record’ komt goed uit op momenten die anders toch verloren waren geweest, niet op feestjes. Goede muziek voor mensen die in de file staan of op een trein wachten die niet zal komen. Daar is inderdaad niet mee gezegd dat dit een slecht album is…

…Het zal ook niet de favoriet van 2010 zijn.

« Hot Video Alert: Avi Buffalo – What’s It In For | Hot Video Alert: Villagers – Becoming A Jackal »