Ontdek Oprechte Muziek!

Review: BRMC – Beat The Devil’s Tattoo

« Listen: The Kissaway Trail – Sleep Mountain | Hot Video Alert: Shout Out Louds – Fall Hard »

Wanneer een album zo opent als ‘Beat The Devil’s Tattoo’, dan mag je hoge verwachtingen hebben van het geheel. Black Rebel Motorcycle Club (BRMC) is er altijd goed in om dat soort verwachtingen te scheppen. Of ze het ook waarmaken?

Goed, BRMC begint zijn nieuwste album direct met het titelnummer. De toon van ‘Beat The Devil’s Tattoo’ wordt daarmee direct gezet. Het album kent zich door een ietwat ruwe sound, rock met invloeden vanuit de Americana. Rauw en wars van enige opsmuk. Uiterst cool ook overigens.

Cool of niet, ‘Beat The Devil’s Tattoo’, het is moeilijk de aandacht een heel album lang bij deze band te houden. Er ligt ten allen tijde sleur op de loer. Misschien is het de wat vlakke zang van Peter Hayes? Of is het misschien omdat het album nogal eentonig is, als in: “Hey dit klinkt tof, laten we dat 13 maal over doen maar dan net even anders!” De oplossing is om het album niet in een keer te beluisteren, maar pauzes in te lassen.

Voor alle nummers op dit album geldt dat ze vaak een heel vindingrijk, groovy intro hebben om zich daarna maar minimaal en voorspelbaar verder te ontwikkelen. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Naast het titelnummer rockt ‘Mama Tought Me Better’ op een welhaast zelfde wijze als die ene hit: ‘Spread Your Love’. Dan is er nog the ballad (met mondharmonica!) ‘The Toll’. Een zeer welkome afwisseling.

Het zou onterecht zijn om ‘Beat The Devil’s Tattoo’ als een saai eenzijdig album af te schrijven, er staat namelijk een hoop vuurwerk op. De nummers zijn stuk voor stuk de moeite waard, alleen bijelkaar opgeteld wil de verveling wel optreden. Een te grote hoeveelheid muzikaal genot…

« Listen: The Kissaway Trail – Sleep Mountain | Hot Video Alert: Shout Out Louds – Fall Hard »