Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Blues Brother Castro – Out On The Beach

« Review: Curry & Coco – We Are Beauty | Video: Clock Opera – Belongings »

Vanaf het begin gaat er een heerlijke spanning uit van ‘Out On The Beach’, het nieuwste album van de Amsterdamse indie rockers Blues Brother Castro. ‘Shopping’ opent het album lekker uptempo en weet daarmee de aandacht goed te grijpen. Voila: een uitstekende eerste indruk!

Toewijding

‘Out On The Beach’ is de langverwachte opvolger van het in 2006 uitgekomen ‘Fun’. Dat album ging gepaard met zoveel optredens (waaronder een toer in de USA) dat de band toe was aan een pauze. Het goede aan een pauze is, is dat een band daarna een soort van frisse herstart kan maken. Wellicht is het daardoor dat BBC op ‘Out On The Beach’ zo’n lekkere onbevangen indruk maakt?

Ondanks de vele nevenprojecten van de verschillende leden van BBC, heeft ieder afzonderlijk bandlid zich met de volle overgave op ‘Out On The Beach’ gestort. Althans, er is voldoende tijd ingeruimd, zo kunnen we opmaken uit een interview afgenomen door 3voor12. Wel nu, de toewijding is op het album goed te horen. De band heeft een herkenbare sound die een beetje het midden houdt tussen dEUS, een opgepompte versie van Johan en af en toe een snuif Red Hot Chili Peppers. De songs zijn eigenzinnig en een tikkeltje wild. Je zou het welhaast garage rock kunnen noemen.

Oefensessie

Waar het op ‘Out On The Beach’ een beetje aan ontbreekt is het vermogen om blijvend impact te maken. Na ‘Shopping’ lijkt de band niet meer van plan enige wijzigingen door te voeren in tempo. De opzet van de songs blijkt telkens subtiel te verschillen, waardoor er halverwege het album het gevoel ontstaat het hele album wel gehoord te hebben. Daarbij lijkt de sound steeds meer uitgekleed te worden en minder soepel aan te doen. Waar de eerste indruk uitstekend, zij het onbevangen te zijn, doet ‘Out On The Beach’ meer naar het einde toe meer aan als een goede oefensessie. Neem het nummer ‘Currency’, de opzet lijkt prima, de uitvoering doet ietwat nonchalant aan.

Wat begint als een fris en uptempo album eindigt een beetje als een sof. Het is alsof langzaamaan de energie en de inzet van de band weg lekt. Daarmee is ‘Out On The Beach’ helaas geen album om helemaal lyrisch te worden, laat staan grijs te draaien.

« Review: Curry & Coco – We Are Beauty | Video: Clock Opera – Belongings »