Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Bastian – There’s No Such Place

« Video: Flogging Molly – Don’t Shut Em Down | Shorties: Bon Iver, Rigby, Too Tangled, Kraak & Smaak »

De man die de Jeugd Van Tegenwoordig muzikaal naar een hoger plan heeft weten te tillen, daar mag je wat van verwachten als die met zijn eigen band een album uit brengt. Welke band zul je zeggen? Niet Fatima Yamaha, Comtron of Gifted. Nee, ditmaal is Bastian de band waarvan Bas Bron (jawel, de Neger des Heils) de voorman is.

Hysteria

Wat kun je verwachten van ‘There’s No Such Place’? Om kort te gaan: Iets dat klinkt als Prince die is opgeblazen door jaren ’80 power chords op brullende gitaren en synths die druipen van het vet. Vintage funk nadat er krachtstroom op is gezet. En Jameson whisky…

Om de sound te kunnen creëren die zo kenmerkend is voor ‘There’s No Such Place’ werden kosten nog moeite gespaard. De plaat is opgenomen in de Weesper Soundenterprise studio’s die vol stond gebouwd met erg fijn materiaal. Wat te denken van de speakers waar niemand minder dan Def Leppard in de jaren ’80 ‘Hysteria’ mee heeft opgenomen? Dan hebben we het nog niet eens gehad over de retro synthesizers waar Bastian over kon beschikken.

Head Turner

‘There’s No Such Place’ is een album die lekker onbevangen de aanval in gaat. Het enthousiasme knalt uit je speakers. Het zou ook gek zijn als dat niet zo was, wat is funk immers zonder geestdrift? Tegelijkertijd kun je ook concluderen dat er qua composities niet zo heel veel spannends gebeurt. Keer op keer wordt je als luisteraar van je sokken geblazen, de wind komt echter wel continu uit dezelfde hoek.

Je zou kunnen stellen dat ‘There’s No Place’ inslaat als een bom, maar na de impact verzuimt om te blijven verbazen. Luister 3 willekeurige songs van dit album en eigenlijk heb je dan ook alles wel gehoord. Neemt niet weg dat het swingt als een tierelier en het vast ontzettend goed doet in je cabrio, terwijl je door de straten van je stad aan het cruisen bent; De verpletterende eerste indruk die dit album weet te veroorzaken zal menig hoofd doen omdraaien – een echte head turner!

« Video: Flogging Molly – Don’t Shut Em Down | Shorties: Bon Iver, Rigby, Too Tangled, Kraak & Smaak »