Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Asylum On The Hill – Passage To The Puzzle Factory

« Listen: Antony & The Johnsons – Swanlight | Review: Crippled Black Phoenix – I, Vigilante »

Asylum On The Hill kan rekenen op flink wat ervaring binnen de gelederen. De verschillende bandleden uit Kentucky, speelden eerder voor Hermano, Supafuzz en Rosie Rose. Goed, voor wie dat niet zoveel zegt: verwacht dikke vette stampende stoner rock!

Het gevaar bij stoner is dat een compleet album al snel wat eentonig wordt. Veel uitgesponnen nummers met trage massieve riffs, dat is een aantal nummers leuk, maar niet een volle langspeelplaat lang. Het mag dan ook verfrissend heten dat ‘Passage To The Puzzle Factory’ een gevarieerd album is met relatief compacte songs. Het album duurt een uur, maar weet van begin tot eind te boeien.

Niet alles op dit album is even origineel. In het nummer ‘Honey Bee’ kunnen we een Deep Purple riff terug horen (geleend uit ‘Strange Kind Of Woman’). Bij een nummer als ‘La Pistola’ moet je waarschijnlijk al snel denken aan het werk van Stone Temple Pilots.

Het is natuurlijk niet altijd even erg als je de invloeden van andere bands terughoort bij een andere, in het geval van Asylum draagt het bij aan het dynamische karakter van het album. Tegelijkertijd kun je ook stellen dat het niveau van deze band het niet haalt bij de hoogtij dagen van Stone Temple Pilots. Goed, dat is dan ook iets teveel gevraagd misschien…

‘Passage To The Puzzle Factory’ valt vooral te omschrijven als een stoner feestje. Er wordt lekker in de rondte gebeukt en het blijft interessant van begin tot eind. Het album mag dan misschien niet uitblinken, onder de maat is het zeker niet. Heel goed binnen te houden…

Check de Myspace van deze band (klik)

« Listen: Antony & The Johnsons – Swanlight | Review: Crippled Black Phoenix – I, Vigilante »