Ontdek Oprechte Muziek!

Review: Adam And Darcy – Early In The Morning (EP)

« Video: The Goldberg Sisters – Shush | Video: Fleet Foxes – Grown Ocean »

Adam and Darcy is een indie band uit Utah (USA) die de afgelopen jaren hard aan het werk is geweest. Niet zonder resultaat, De band slaagt er steeds meer in een eigen geluid te ontwikkelen. Het resultaat van onder andere samenwerkingen met derden, een paar covers en de deelname aan diverse projecten heeft zich vertaald naar een 6 nummers tellende EP: ‘Early In The Morning’.

Eigenlijk zegt het eerste nummer op de EP, ‘Linoleum’ voldoende. Het nummer betreft een cover van NOFX, en laten we voorzichtig stellen dat de twee versies mijlen ver uit elkaar liggen. Een zeer interessant contrast; waar NOFX ons een snel en smerig punk nummer bracht, brengen Adam and Darcie ons poëzie en gevoeligheid.

Wat ‘Linoleum’ ook bloot legt is het vermogen van Adam and Darcie om een song uit te bouwen. De natuurlijke neiging lijkt namelijk te zijn nummers te willen laten smoren in al te veel subtiliteit en harmonie. Niet zo gek als je bedenkt dat de sound wordt bepaald door (samen) zang, een bescheiden percussie, subtiel gitaarspel en trekharmonica. Moet gezegd: harmonie is bepaald geen vies woord en het leidt in het geval van deze EP tot de ultieme soundtrack voor een lome namiddag in de zomer.

Hoewel ‘Early In The Morning’ in de eerste plaats een verzameling is van op zichzelf staande songs, lijkt er toch een zekere eenheid te zijn. De afzonderlijke nummers zijn samen een solide geheel aan dromerige, vaak lieve, liedjes. Liedjes bovendien, waaruit een zekere muzikale volwassenheid uit spreekt. ‘Early In The Morning’ zou je bijna kunnen beschouwen als een proeve van bekwaamheid; Hier laat een stel muzikanten zien zijn potentie en talent om te kunnen zetten in aansprekende songs.

Adam And Darcy zal zich in de toekomst nog verder willen en moeten ontwikkelen om tot volledige bloei te kunnen komen. ‘Early In The Mornig’ is in ieder geval een prachtig document van een periode waarin de band veel geleerd heeft. Het is zeker geen straf om naar te luisteren. Een ding staat als een paal boven water: Het wordt tijd dat Adam And Darcie een minimaal 10 songs tellend album gaan maken met door hen geschreven songs. Dit jaar nog!

Je kunt de hele EP hier beluisteren!

« Video: The Goldberg Sisters – Shush | Video: Fleet Foxes – Grown Ocean »